GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ δεν δέχεται επιστολές! ΝΟΚ ΑΟΥΤ η Γενική Ταχυδρομική...

GreekScumbag   Κάτι ήξερα που δεν αγόρασα τίποτα. Θέλουν και ηλεκτρονικό εμπόριο τρομάρα τους. ====================== Από σήμερα έως τη Δευτ...

Κάτι ήξερα που δεν αγόρασα τίποτα. Θέλουν και ηλεκτρονικό εμπόριο τρομάρα τους.
======================

Από σήμερα έως τη Δευτέρα η Γενική Ταχυδρομική σταματάει να δέχεται αποστολές από όλους τους πελάτες σε όλη την Ελλάδα. Όσοι έχετε παραγγείλει κάτι από κατάστημα έως και την  Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, θα παραλάβετε κανονικά το δέμα σας τις επόμενες ημέρες με τις παραδόσεις να πραγματοποιούνται ακόμα και Κυριακή.

Η Γενική Ταχυδρομική είναι νοκ άουτ, καθώς υπάρχει τεράστιος όγκος παραγγελιών. Για αυτό, με την αναστολή αποδοχής νέων δεμάτων ελπίζει να εξυπηρετήσει όλους τους πελάτες που περιμένουν το δέμα τους, με παραδόσεις αλλά και ανοιχτές αποθήκες ακόμα και την Κυριακή.

Όσοι παραγγείλατε σήμερα κάτι από κάποιο eshop με παράδοση από Γενική Ταχυδρομική θα είναι σα να το έχετε παραγγείλει από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου.

Όπως μαθαίνουμε, λόγω του τεράστιου όγκου από τις ηλεκτρονικές αγορές, η Γενική Ταχυδρομική θα βάλει πλαφόν στα καταστήματα σε αριθμό αποστολών ανά ημέρα αλλά και στο βάρος των δεμάτων, δηλαδή δε θα δέχεται δέματα άνω των 5 κιλών.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, η Γενική Ταχυδρομική έλαβε αυτή την απόφαση σήμερα το πρωί, καθώς αυτή τη στιγμή στο κέντρο διαλογής της εταιρείας στην Αθήνα εκτιμάται ότι βρίσκονται στοιβαγμένες περισσότερες από 500.000 αποστολές.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος αρκεί να γνωρίζουμε πως η εταιρεία είχε μέσο όρο 80.000 αποστολές ημερησίως σε όλη την Ελλαδα, ενώ στη δεύτερη καραντίνα που διανύουμε έφτασε τις 220.000.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ακόμα μεγαλύτερο και δε σταματάει μόνο στη Γενική Ταχυδρομική. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, καθώς μαθαίνουμε ότι έχουν στα κεντρικά διαλογής αποστολές που τους έχουν παραδοθεί από τα eshop 10 με 12 ημέρες πριν!

Η κατάσταση με τις εταιρίες ταχυμεταφορών είναι τραγική, κάτι που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε, με τις καθυστερήσεις των παραδόσεων που έχουμε βιώσει την τελευταία χρονική περίοδο. Όμως, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από όσο νομίζαμε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και το φιλότιμο των εργαζομένων είναι αδύνατο να διεκπεραιωθεί ένας τόσο μεγάλος όγκος αποστολών. Οπότε, ίσως δούμε αντίστοιχες κινήσεις και από τις υπόλοιπες ταχυδρομικές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι από 1 Δεκεμβρίου η Γενική ταχυδρομική έχει ενημερώσει τους πελάτες λιανικής της ότι:
1. αναστέλλονται άμεσα όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες πλην της βασικής υπηρεσίας είτε απλής αποστολής είτε αποστολής με αντικαταβολή [ενδεικτικά αναστέλλονται οι αποστολές σπέσιαλ, παράδοση Σάββατο, παράδοση σε Δυσπρόσιτες κτλ]
2. Για κάθε επείγουσα περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί η νέα υπηρεσία “VIP αποστολή” [προσοχή ! Έχει αυξημένο κόστος, παρέχεται σε συγκεκριμένη περιοχή και δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες] που δημιουργήθηκε ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις
Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες όχι μόνο από τη Γενική Ταχυδρομική, αλλά και από τις υπόλοιπες εταιρείες courier.
Techblog.gr
Κώστας Λεοντιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση