GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ! Μόνο τις μισές δόσεις εμβολίου (λόγω "προβλήματος ποιότητας") θα διανείμει φέτος η Pfizer...

Η Pfizer θα διανείμει εντός του 2020 μόνο 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου το οποίο έχει αναπτύξει μαζί με την BioNTech κατά του κορονοϊού...


Η Pfizer θα διανείμει εντός του 2020 μόνο 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου το οποίο έχει αναπτύξει μαζί με την BioNTech κατά του κορονοϊού, αντί για τα 100 εκατ. δόσεις που προϋπολόγιζε, εξαιτίας προβλημάτων με την αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών για την παραγωγή του εμβολίου, όπως μεταδίδει το δίκτυο Dow Jones.

Η Pfizer προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισε και με ποιο υλικό.
Η εταιρεία, ωστόσο, συνεχίζει να υπολογίζει ότι θα παραγάγει άνω του 1 δισ. δόσεις εντός του 2021.

Σύμφωνα με άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» (WSJ), ενέσκηψαν προβλήματα σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού.

«Είδηση-σοκ από την Pfιzer. Μας υποσχέθηκε πολλά εμβόλια η Βiontech;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζοντας την αποκάλυψη της «Wall Street Journal» ότι τα εμβόλια που ήταν προγραμματισμένο να διανεμηθούν έως το τέλος του έτους σε όλο τον κόσμο δεν θα είναι όπως αρχικά είχε δηλώσει η εταιρεία 100 εκατομμύρια δόσεις αλλά 50 εκατομμύρια δόσεις.

«Η αμερικανική εταιρεία Pfizer μείωσε τους στόχους παράδοσης του εμβολίου κατά του Covid κατά 50%», γράφει η εφημερίδα. «Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για όσους αδημονούν να εμβολιαστούν;»... Υπάρχει ασάφεια! Μας έχουν υποσχεθεί πάρα πολλά ο γίγαντας των ΗΠΑ και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας «Biontech».

Επίσης η γερμανική εφημερίδα faz γράφει ότι η Pfizer δεν θα μπορέσει πλέον να παρέχει τις 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που είχαν αρχικά προγραμματιστεί φέτος καθώς "ένα αρχικό πρόβλημα ποιότητας με τις πρώτες ύλες επιβράδυνε την ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού". Σύμφωνα με υπάλληλο της εταιρείας που συμμετείχε άμεσα στην ανάπτυξη του εμβολίου της Pfizer: «Ορισμένες πρώτες παρτίδες των αρχικών υλικών δεν ταιριάζουν τα πρότυπα. Διορθώσαμε το πρόβλημα, αλλά εξαντλήσαμε τον χρόνο για να επιτύχουμε τον στόχο παράδοσης που είχε προγραμματιστεί για αυτό το έτος".
Με μεικτά πρόσημα και "ψαλιδισμένα" τα αρχικά τους κέρδη λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Pfizer, ύστερα από όλα αυτά,  ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση