GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TA ONOMATA! AYTOI EINAI οι 4 κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ που κατονομάζονται στο σκάνδαλο της Folli–Follie...

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δικογραφία για τη Folli – Follie και τις αναφορές για εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του κ...


Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δικογραφία για τη Folli – Follie και τις αναφορές για εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία...

«Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος», σημειώνει η ΝΔ και συνεχίζει:
«Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο. Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία. Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».


Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας  

Σημαντικά στοιχεία περιλαμβάνονται σε έκθεση ελεγκτικής εταιρείας που διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται τις έρευνες για τη Folli Follie. Η έκθεση που διαβιβάστηκε από γνωστή ελεγκτική εταιρεία αναφέρεται σε εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά της Folli Follie και κάνει αναφορές επίσης στην ηλεκτρονική αλληλογραφία στελεχών του Ομίλου αλλά και των ιδιοκτητών του.
Αναφορές για εμπλοκή δύο πρώην υπουργών

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των πολιτικών «αποκαλύφθηκαν» έπειτα από τον ενδελεχή διαχειριστικό έλεγχο που ολοκλήρωσε η εταιρεία PwC στην εταιρεία Folli Follie.

Σύμφωνα με την έρευνα στέλεχος της Folli Follie ενημερώνει ένα εκ των μεγαλομετόχων της εταιρείας, τον Τζώρτζη Κουτσολιότσο για το έμπρακτο ενδιαφέρον δύο υπουργών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ονομαστικά και τους δύο. Ο ένας είχε χαρτοφυλάκιο σε οικονομικό υπουργείο και ο άλλος ήταν από τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησης με ευρύτερες αρμοδιότητες (σύμφωνα με τη δικογραφία και τους ισχυρισμούς του στελέχους της εταιρείας, πρόκειται για τους κ.κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση). Παράλληλα στα μηνύματα του στελέχους γίνεται αναφορά και για ένα βουλευτή του τότε κυβερνώντος κόμματος, για τον οποίο αναφέρεται ότι «υπερβάλλει εαυτόν» στις προσπάθειες να πειστεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να διευκολύνει την κατάσταση με την Folli Follie η οποία αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα και ήταν σε έλεγχο (σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία πρόκειται για τον κ. Μάκη Μπαλαούρα).

Επίσης το στέλεχος της εταιρείας, φέρεται να αναφέρεται και σε ένα ακόμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετέπειτα έγινε υπουργός με χαρτοφυλάκιο στο Αγροτικής Ανάπτυξης (σ.σ. σύμφωνα με τη δικογραφία είναι ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης). Το εν λόγω στέλεχος που αποστέλλει τις ενημερώσεις στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, φέρεται δε να θέτει θέματα οικονομικής ενίσχυσης όσων συνδράμουν για την επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας, ενώ για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δικογραφία, στα μηνύματα του στελέχους υπάρχει και η αναφορά ότι έχει φροντίσει για τροπολογία για τα Αφορολόγητα Καταστήματα (είχαν ενδιαφέρον οι Κουτσολιούτσοι) και φέρεται να ενημερώνει ότι όλα είναι εντάξει ενώ επισυνάπτει και την τροπολογία πριν αυτή κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η δικογραφία από την αρμόδια ανακρίτρια έχει φθάσει στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου και μελετάται προκειμένου να αποφασιστεί αν θα σταλεί στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

1 σχόλιο

  1. .....ψίτ ψίτ! .... κάποιος δηλαδή ο ΚΑΝΕΝΑΣ έγραφε ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ την σχέση του 2ου μετά ΤΟΥ Αλέξη ότι ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ PWC!!!....ΜΑΛΙΣΤΑ "ΡΩΤΟΥΣΕ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ PWC ΣΤΗΝ .......ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ (γιατί Θεσσαλονίκη;;;;;;;;;;;;)!!!! ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΜΕΝΩΝ ΡΩΤΗΣΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΟΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΑ..... ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΑΤΑ (ΚΥΠ) ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΥΛΑ!!!! ΡΩΤΗΣΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση