GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ (ΗΧΗΤΙΚΗ) ΒΟΜΒΑ από τον Ανδρ. Παράσχο! «ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ έμαθα για τα 300 εκατ. του Αναστασιάδη από τα "χρυσά διαβατήρια"...»

ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ   «Η πηγή μου είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ» αποκάλυψε ο δημοσιογράφος -και από χθες τέως διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου- Ανδρέ...


ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ 

«Η πηγή μου είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ» αποκάλυψε ο δημοσιογράφος -και από χθες τέως διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου- Ανδρέας Παράσχος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Πολίτη 107.6 «Πρωινή Επιθεώρηση», σχετικά με αναφορά στο άρθρο του την περασμένη Κυριακή. 
Στο άρθρο  έγραψε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκμυστηρεύτηκε, εν ώρα ευθυμίας, στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ότι από το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα «επωφελήθηκε το Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως (σ.σ. ο Α. Παράσχος παραδέχεται ως μοναδικό του λάθος το ‘ετησίως’), που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις».

Γνώριζαν πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο

Ερωτηθείς σχετικά με την νέα αναφορά του στην επιστολή παραίτησης του προς την «Καθημερινή» Κύπρου και τους εκδότες της για πολιτικούς αρχηγούς που γνώριζαν, ο Ανδρέας Παράσχος αποκάλυψε ότι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο γνώριζαν για τα όσα διαμείφθηκαν σε εκείνο το δείπνο. Κληθείς να διευκρινίσει κατά πόσον οι δύο αρχηγοί είναι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο κ. Παράσχος δεν το διέψευσε, εντούτοις αποκάλυψε ότι υπάρχει και τρίτος πολιτικός αρχηγός. Πρόσθεσε ότι επικοινώνησε μαζί του χθες βράδυ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η συζήτηση με τον Αναστασιάδη για τα δύο κράτη
Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα ο δημοσιογράφος εξιστόρησε πως ακριβώς προέκυψε η συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που όπως έγραψε αποκάλυψε και στον ίδιο την πεποίθησή του για τα δύο κράτη, αντί της ΔΔΟ. «Σας είπε ο Πρόεδρος για δύο κράτη;» ρωτήθηκε ο δημοσιογράφο, ο οποίος απάντησε: «Ήμουν στο γραφείο του και ξεκίνησε η κουβέντα για το κυπριακό. Άρχισε να επιχειρηματολογεί ότι η ΔΔΟ δεν θα είναι λειτουργική και καλύτερα να χωρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τους Τουρκοκύπριους και να δούμε το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών ή χαλαρής ομοσπονδίας. Μου είπε ότι το 2018».

«Δεν πήρε ο Πρόεδρος τους εκδότες μου»
Σε ερώτηση για το αν τελικά πήρε ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης τηλέφωνο τους εκδότες της «Καθημερινής» Κύπρου, και ζήτησε απολογία, ο κ. Παράσχος δήλωσε πως αυτό δεν έγινε. «Έχω γράψει απίστευτα πράγματα για τον Πρόεδρο κατά καιρούς. Έχω άρθρο του 2018 με τίτλο ‘Ο προδότης Πρόεδρος και οι τέσσερις άσσοι’. Ο Πρόεδρος ούτε τηλεφώνησε, ούτε απείλησε. Παρόλα αυτά μου λέχθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε τηλέφωνο και απειλούσε για αγωγή. Την Δευτέρα ο Πρόεδρος ξέρω ότι ασχολήθηκε μόνο με την κα Λουτ. Η πηγή μου δεν θεωρώ ότι λέει ψέματα» πρόσθεσε.

Ανδρέας, όχι Αντρέας
Σε ότι αφορά την υπογεγραμμένη διευκρίνιση/απολογία που δημοσιεύθηκε στην επόμενη ημέρα στην ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής», ο κ. Παράσχος ανέφερε ότι: «Μετά το πρώτο επεισόδιο που έγινε… ότι τάχατες πήρε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και φώναζε, επικοινώνησαν οι εκδότες μαζί μου. Με πήρε ο εκδότης τηλέφωνο και ήθελε να απολογηθώ. Εγώ είπα δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να απολογηθώ. Το μεσημέρι της Δευτέρας με ενημέρωσαν ότι έκαναν μια επιστολή οι ίδιοι ως αντικατάσταση αυτού που εγώ δεν έκανα εκ μέρους τους. Επιπρόσθετα είχα ένα μήνυμα από τον συνάδελφο Αλέξη Παπαχελλά από την Αθήνα, αφού η “Καθημερινή” Ελλάδας έχει το ήμισυ της “Καθημερινής” Κύπρου, λέγοντας μου ότι υπάρχει μια υποψία για λίβελλο. Το ανέφερα στους εκδότες και μου είπαν έχουμε ήδη έτοιμο κείμενο γι’ αυτό».
Συνεχίζοντας ανέφερε σχετικά με την υπογεγραμμένη διευκρίνιση ότι η υπογραφή ήταν Αντρέας και όχι Ανδρέας (γράφει πάντα με “δ” το όνομά του), διότι δεν την έγραψε αυτός. «Δεν ένιωθα καλά», κατέληξε, «για το ότι οι εκδότες μου έγραψαν επιστολή προς το προεδρικό, ένιωθα ότι έπρεπε να με υπερασπιστούν. Ο εκδότης έπρεπε να υπερασπιστεί το κύρος της εφημερίδας».

Ακούστε την παρέμβαση του Ανδρέα Παράσχου 
στην «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107.6 & 97.6

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση