GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ! «Σιωπή! Αν μιλήσεις δεν πρόκειται να...»

Antigoni Vafeidou   «Σιωπή! Αν μιλήσεις δεν πρόκειται να ξαναβρείς δουλειά όχι σε δικηγορικό γραφείο, ούτε σε περίπτερο.. Ξέρεις ποιος/ποια ...

Antigoni Vafeidou 
«Σιωπή! Αν μιλήσεις δεν πρόκειται να ξαναβρείς δουλειά όχι σε δικηγορικό γραφείο, ούτε σε περίπτερο.. Ξέρεις ποιος/ποια είμαι εγώ!;»
«Σιωπή! Αν μιλήσεις δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις καριέρα μετά την ειδικότητα στο νοσοκομείο και θα σε βγάλω άχρηστο γιατρό…. Ξέρεις ποιος/ποια είμαι εγώ!;»
«Σιωπή! Αν μιλήσεις δεν πρόκειται ποτέ να βρεις άλλο προπονητή και ξέχνα για πάντα τον αθλητισμό. Θα βλέπεις διοργανώσεις με το κιάλι…. Ξέρεις ποιος/ποια είμαι εγώ!;»
«Σιωπή! Αν μιλήσεις δεν πρόκειται ποτέ να έχεις τύχη στο θέατρο… Ξέρεις ποιος/ποια είμαι εγώ!?»
Αλήθεια, όλοι αυτοί που σχεδόν με αφέλεια αναρωτιούνται γιατί τώρα μιλάνε οι άνθρωποι που έχουν υποστεί εργασιακό εκφοβισμό-κακοποίηση-παρενόχληση:
Έχουν φέρει τον εαυτό του ως αποδέκτη σε μια από της παραπάνω εκβιαστικές δηλώσεις;
Έχουν σκεφτεί ότι αυτή η συμπεριφορά -ιδίως του εργασιακού εκφοβισμού- απευθύνεται κυρίως σε νέους νεαρούς επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές κλ.π που είναι στο ξεκίνημα της καριέρας τους και απέναντι έχουν ένα ολόκληρο σύστημα που για χρόνια συγκαλύπτει όλες και όλους αυτούς τους «ξέρεις ποιος-ποια είμαι εγώ»?
Έχουν σκεφτεί τι αντιμετώπισαν οι καταγγέλλοντες στις αρχικές τους απόπειρες να προβούν σε καταγγελία;
Έχουν σκεφτεί ότι αυτός που προβαίνει στην εκμετάλλευση ισχύος της θέση του, πράττει εκ του ασφαλούς καθώς γνωρίζει την αδύναμη θέση, τον φόβο του άλλου αλλά και πολλούς πρόθυμους συνενόχους στην συγκάλυψη;
Οι σιωπές όταν σπάνε τόσο αργά μετά από τέτοια περιστατικά, δείχνουν πόσο μεγάλο είναι το απόστημα… πόσο έντονος και παρατεταμένος για χρόνια ο φόβος…και πόσο καλά οχυρωμένη η έξωθεν καλή μαρτυρία για το θύτη.
Καλύτερα λοιπόν, να προβληματιστούμε για τους λόγους που κράτησαν τόσο οχυρωμένους και προστατευμένους όλους αυτούς τους κακοποιητικούς χαρακτήρες για χρόνια…παρά γιατί ένα θύμα τους μιλάει τόσο καιρό μετά…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση