GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΙΒΥΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ακύρωσε το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης!

Δικαστήριο στη Λιβύη έκρινε άκυρα τα διατάγματα της κυβέρνησης Σάρατζ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασ...


Δικαστήριο στη Λιβύη έκρινε άκυρα τα διατάγματα της κυβέρνησης Σάρατζ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το alarabiya.net, την είδηση αποκάλυψε η Βουλή των Αντιπροσώπων, λέγοντας ότι ότι το Εφετείο της Al-Bayda εξέδωσε απόφαση υπέρ της, μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Σώματος προκειμένου να κηρυχθεί άκυρο το τουρκολιβυκό Μνημόνιο.

Την απόφαση δημοσιεύει και το λιβυκό κοινοβούλιο που εδρεύει στην Ανατολική Λιβύη.

Οι δύο συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Νοέμβριο του 2019, πυροδότησαν μεγάλη αντιπαράθεση στη χώρα για περισσότερα από δύο χρόνια, ιδιαίτερα αφότου το λιβυκό κοινοβούλιο, αλλά και ο λιβυκός στρατός εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτό.

Η στρατιωτική συμφωνία μεταξύ άλλων προέβλεπε την εγκαθίδρυση στρατιωτικής δύναμης και τουρκικής βάσης στη Λιβύη. Η συμφωνία αυτή παρείχε επίσης ασυλία στις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη από κάθε δίωξη.

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο απορρίφθηκε από αρκετές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χαρακτηρίστηκε ως μια «παράνομη» πράξη που παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων μεσογειακών χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση