GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα Θεοφάνεια στην Αφρική... στον ποταμό Ζαμπέζη της μακρινής Ζάμπιας

  Ο Σεβασμιώτατος Ιωάννης, της Ζάμπιας, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Τσιρούντου στη Νότια Επαρχία της Ζάμπιας.     Το Τσιρούντου ...

 

Ο Σεβασμιώτατος Ιωάννης, της Ζάμπιας, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Τσιρούντου στη Νότια Επαρχία της Ζάμπιας.
    Το Τσιρούντου είναι μια... ακριτική πόλη μεταξύ Ζάμπιας και Ζιμπάμπουε για την εορτή των Θεοφανείων και την ευλογία των νερών του ποταμού Ζαμπέζη.
    Ήταν μια πολύχρωμη και ωστόσο σπάνια εμπειρία για τους ντόπιους στο Χιρούντου να παρακολουθήσουν την ευλογία του νερού στα Θεοφάνεια σε μια ορθόδοξη παράδοση.
    Ωστόσο, λόγω της Πανδημίας του Κορονοϊού και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Κυβέρνησης, η παρακολούθηση περιορίστηκε μόνο σε λίγους αδιανόητους.
    Το νερό είναι ένα φυσικό σύμβολο εξαγνισμού και μέσου απομάκρυνσης της ακάθαρτης, είτε τελετουργικό είτε ηθικό. Ο αγιασμός χρησιμοποιείται για να ευλογεί ιδιώτες, Εκκλησίες, σπίτια και αντικείμενα αφοσίωσης.
    Ευλογημένο το νερό στον ποταμό Ζαμπέζη,
    Είναι η πρώτη φορά του είδους που οι ενορίτες του Chirundu έγιναν μάρτυρες αυτής της μεγάλης ευλογίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωανής μετά την ευλογία του νερού οδήγησε την πομπή να μεταβεί στον ποταμό Ζαμπέζη όπου ευλόγησε τα νερά του μεγαλύτερου ποταμού της Ζάμπιας για να αναπαραστήσει την Αγιοποίηση του ποταμού Ιορδάνη. Το νερό ευλογήθηκε για την αγιοποίηση της Ζάμπιας ως έθνους για τις ευλογίες του Θεού σε όλες τις δραστηριότητες και ειδικά κατά τη διάρκεια αυτού του Covid 19 που είναι ανάμεσά μας, όταν ευλογώντας το νερό στο Ζαμπέζι πέταξε τα λευκά περιστέρια αυτό έχει δύο σημασίες, το πρώτο είναι να εκφράσει τον βιβλικό λογαριασμό στο Βάπτισμα του Ιησού Χριστού όταν το Άγιο Πνεύμα ήρθε να μαρτυρήσει τον Υιό και επίσης να μας υπενθυμίσει ότι το Άγιο Πνεύμα το οποίο είναι παντού παρόν το Comforter.
    Το δεύτερο νόημα για την πτήση αυτών των Λευκών περιστεριών είναι να εκπροσωπήσουμε την πνευματική ελευθερία σε όλους, καθώς όταν βαπτιζόμαστε απελευθερωθήκαμε από τα δεσμά του διαβόλου και γινόμαστε υπηρέτες του Θεού εξ ' ου και η ελευθερία να αποκαλούμαστε παιδιά του Θεού. Αυτά τα περιστέρια μας θυμίζουν επίσης την ελευθερία της χώρας Ζάμπια να είναι ειρηνική.
    Ο Σεβασμιώτατος ρίχνει τον Τιμίου Σταυρού στα νερά του Ζαμβέζη.
    Ο τυχερός πιστός που ανέσυρε τον σταυρό κρίθηκε ευλογημένος καθ ' όλη τη διάρκεια του έτους και πήρε δώρο
    Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Οικογένεια Βλαχάκη για τη βοήθειά της στην εκκλησία και είπε περαιτέρω ότι αυτό το ιστορικό γεγονός θα συνεχιστεί κάθε χρόνο για να λάβουν τις ευλογίες του Θεού οι κάτοικοι της Ζάμπιας.
Orthodox Metropolis of Zambia









Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση