GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ: Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκ...


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ.

«Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως», είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

Παράλληλα, ο απερχόμενος πρόεδρος κάλεσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς «αδύναμους» και «αξιολύπητους».

«Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές. Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

Αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις, άνδρες και γυναίκες, που κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, στοιβάζονταν, χωρίς να φορούν μάσκα, στο μετρό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που συνεχίζει να μην αποδέχεται τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, ενθαρρύνει εδώ και ημέρες τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για αυτήν την ημέρα που θα είναι «τρελή».
Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση