GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον Βρετανό επικεφαλής της Υγείας: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ μετάδοσης του ιού και από εμβολιασμένους!»

Τα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους και θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν ...


Τα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους και θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τους κανόνες του lockdown, προειδοποίησε ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ.

Σε άρθρο του στη Sunday Telegraph τόνισε ότι οι επιστήμονες «δεν γνωρίζουν ακόμη τον αντίκτυπο του εμβολίου στη μετάδοση». Είπε ότι τα εμβόλια προσφέρουν «ελπίδα», αλλά τα ποσοστά μόλυνσης πρέπει να μειωθούν γρήγορα.

Σημείωσε δε ότι «κανένα εμβόλιο δεν ήταν ποτέ 100% αποτελεσματικό, επομένως δεν υπάρχει εγγυημένη προστασία».

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης ακόμη και από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε ότι «ακόμη κι αν κάνει κάποιος και τις δύο δόσεις εμβολίου μπορεί και πάλι να μεταφέρει τον ιό σε κάποιον άλλο κι έτσι οι αλυσίδες της μετάδοσης να συνεχιστούν. Εάν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας μπορούμε να μεταδώσουμε τον ιό διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων και βάζοντας σε κίνδυνο άλλους που επίσης χρειάζονται εμβόλιο αλλά βρίσκονται πιο χαμηλά στη λίστα προτεραιότητας».

Συνεπώς, κατέληξε «ανεξάρτητα από το εάν κάποιος είχε εμβολιαστεί ή όχι, είναι ζωτικής σημασίας να τηρούνται όλοι οι εθνικοί περιορισμοί και οι συμβουλές για τη δημόσια υγεία, καθώς απαιτούνται έως και τρεις εβδομάδες για να ενεργοποιηθεί η προστασία και δεν γνωρίζουμε ακόμη τον αντίκτυπο των εμβολίων στη μετάδοση».
Πηγή: BBC


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση