GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΗΝΥΣΕΙΣ κατά της Pfizer και της AstraZeneca από την ιταλική κυβέρνηση...

«Θα προσφύγουμε, με όλα τα ένδικα μέσα κατά των φαρμακοβιομηχανιών για να ζητήσουμε το σεβασμό των συμφωνιών που υπεγράφησαν για τα εμβόλια...




«Θα προσφύγουμε, με όλα τα ένδικα μέσα κατά των φαρμακοβιομηχανιών για να ζητήσουμε το σεβασμό των συμφωνιών που υπεγράφησαν για τα εμβόλια» ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός... 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε, μέσω Facebook, ότι η χώρα του θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών που η Ιταλία υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

H αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού παραπέμπει στη μείωση του ποσοστού εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (- 29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρίας Astrazeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, υπερασπίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες της και ζητά τον σεβασμό των συμφωνιών.

«Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.

Για... σημαντικές μειώσεις προετοιμάζονται στην Αυστρία

Πεπεισμένος, ότι, παρά τις περικοπές στις παραδόσεις εμβολίων από την εταιρεία AstraZeneca, οι εμβολιασμοί στην αρχική φάση δεν διατρέχουν κίνδυνο και ότι ο μεγάλος στόχος της μείωσης του κινδύνου σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας υλοποιείται σύμφωνα με το σχέδιο, δηλώνει ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για ανάγκη προσοχής σε μία χαλάρωση του lockdown.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτά τα ιδρύματα και θέλουν να εμβολιαστούν, θα εμβολιαστούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου και αυτό είναι εφικτό με τις τρέχουσες παραδόσεις παραδόσεις εμβολίων - περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις από την Biontech / Pfizer και τη Moderna.

Ακόμα κι αν "απλά δεν θέλει να αποδεχθεί" τη μείωση της παράδοσης από την AstraZeneca, θα αγωνιστεί "για κάθε δόση εμβολίου", ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι ποσότητες αυτού του εμβολίου "δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη λεπτομερώς, επειδή δεν υπάρχει ακόμη απόφασης έγκρισης του", και ως εκ τούτου, το σχέδιο εμβολιασμού περιλαμβάνει επίσης διάφορες εναλλακτικές.

"Είμαστε προετοιμασμένοι για καταστάσεις όπως αυτή, αλλά για να πούμε, κατά πόσο αργότερα ποια ομάδα θα μπορούσε να πάρει τη σειρά της, είναι ακόμη πολύ νωρίς", κυρίως πρέπει κανείς να δει πώς θα είναι οι παραδόσεις τον Μάρτιο και αυτά τα ερωτήματα θα συγκεκριμενοποιηθούν στον επόμενο γύρο συνομιλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την AstraZeneca, μεθαύριο, Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, σημείωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας.

Φαίνεται πλέον σαφές ότι οι ποσότητες παράδοσης που αναμένονται από την AstraZeneca τον Φεβρουάριο απειλούν να μειωθούν σημαντικά, και, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από το αυστριακό υπουργείο Υγείας "από τις προγραμματισμένες 650.000 θα παραδοθούν 340.000 δόσεις", ενώ η μείωση απειλεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη τον Μάρτιο, για τον οποίο προγραμματίζονταν 1,1 εκατομμύρια δόσεις, με τη λεπτομερή ποσότητα παράδοσης να μην έχει, ωστόσο, ακόμη προσδιοριστεί.

Σε σχέση με το τρίτο lockdown στην Αυστρία, το οποίο έχει παραταθεί μέχρι την 7η Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας, μη θέλοντας να δεσμευτεί ως προ την ημερομηνία λήξης του, και αναφέροντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα αξιολόγηση μαζί και με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, προειδοποίησε ότι "σίγουρα θα παραμείνουμε στην προσεκτική πλευρά, οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε αμέλεια".

Επισήμανε επίσης, ότι τις επόμενες εβδομάδες, θα υπάρχουν επίσης πιο λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης του ιού, όπου τώρα είναι γνωστό ότι αυτή θα μπορούσε να είναι όχι μόνον μεταδοτικότερη αλλά και πιο θανατηφόρα - ακόμη και αν όλες οι μέχρι τώρα μελέτες είχαν πει το αντίθετο όσον αφορά τον κίνδυνο.

Ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, επαίνεσε ως "πολύ εποικοδομητικές" τις προτάσεις για διευκόλυνση της κατάστασης του εμβολιασμού, τις οποίες κατέθεσε η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, δηλαδή, να λαμβάνονται περισσότερες δόσεις εμβολίου από ένα φιαλίδιο, να είναι μεγαλύτερη η απόσταση μεταξύ της χορήγησης των δύο δόσεων του εμβολίου, και να υπάρξει προμήθεια εμβολίων και από άλλες χώρες.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, κάποια από αυτά ήδη εφαρμόζονται, ωστόσο ως προ την προμήθεια εμβολίου από το Ισραήλ είναι επιφυλακτικός, καθώς, από όσα γνωρίζει, σε όλες τις χώρες που προμηθεύονται εμβόλια απαγορεύεται η αξιοποίηση τους σε τρίτους, "αλλά αυτό μπορεί να διερευνηθεί".

"Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε δόση θα παραδίδεται εγκαίρως, αλλά πολλά είναι ακόμη ανοιχτά μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca, την περασμένη Παρασκευή", διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση