GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΒΙΑΣ!» Το Twitter έκλεισε οριστικά τον λογαριασμό του Τραμπ...

Η διεύθυνση του Twitter ανακοίνωσε χθες (Παρασκευή) ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρ...


Η διεύθυνση του Twitter ανακοίνωσε χθες (Παρασκευή) ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του «κινδύνου» να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας», μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη. 

«Έπειτα από διεξοδική εξέταση πρόσφατων αναρτήσεων στον λογαριασμό @realDonaldTrump και του πλαισίου τους αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας.

Να «ξεμπλοκάρει» το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφασίσει νωρίτερα το Twitter, καθώς ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος διέγραψε τα τρία τουίτς που σύμφωνα με την πλατφόρμα παραβίαζαν την πολιτική της περί πολιτικής ακεραιότητας.

Η άρση της αναστολής του λογαριασμού έγινε στις 7 το πρωί ώρα Ουάσιγκτον. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αναπληρωτής επιτελάρχης Νταν Σκαβίνο είχε ποστάρει εκ μέρους του Τραμπ μία σύντομη δήλωση, στην οποία ο πρόεδρος δεσμευόταν για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

Στο Facebook, η αναστολή του λογαριασμού του Τραμπ για τα ίδια posts θα διαρκέσει 24 ώρες.

Πολλοί πίστευαν ήδη πάντως ότι η 12ωρη απαγόρευση την οποία επέβαλε το Twitter στον Τραμπ για τα τουίτς που φάνηκαν να στηρίζουν και να ενθαρρύνουν τον όχλο που εισέβαλε στο Καπιτώλιο, δεν ήταν αρκετή.

Ήδη το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης αναστείλει τη λειτουργία των λογαριασμών του Τραμπ στις πλατφόρμες τους επ’ αόριστον.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση