GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΤΑΝ ΑΦΥΛΑΚΤΗ! ΜΕΣΩ της ...τουαλέτας έκαναν «φτερά» τα 5 εκατ. ευρώ από τις τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό;

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον γρίφο της μεγάλης κλοπής από θυρίδες Τράπεζας στο Ψυχικό. Ήδη στο τραπέζι των ερευνών υπάρχουν δ...


Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον γρίφο της μεγάλης κλοπής από θυρίδες Τράπεζας στο Ψυχικό. Ήδη στο τραπέζι των ερευνών υπάρχουν δεκάδες αποτυπώματα, αλλά και αταυτοποίητο γενετικό υλικό που έχουν συλλέξει από διάφορα σημεία του Τραπεζικού υποκαταστήματος, οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών τις ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ακόμα θέλει δουλειά, που είναι δυνατόν να κρατήσει μήνες. Βέβαια ερευνητικά βήματα έχουν γίνει, πλην όμως ακόμα είναι σε αρχικό στάδιο, καθώς οι άνθρωποι που διοργάνωσαν την μεγάλη κλοπή των 5.000.000 ευρώ από τέσσερις θυρίδες που ανήκαν σε επώνυμες κυρίες των Αθηνών, φαίνεται πως ήταν επαγγελματίες του είδους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι  Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας ερευνούν πλέον ένα νέο σενάριο για το πώς έγινε η κλοπή, καθώς ως γνωστών πέραν της διάρρηξης που πραγματοποιήθηκε στις θυρίδες, κανένα άλλο ίχνος διάρρηξης δεν εντοπίστηκε στους υπόλοιπους χώρους του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ψυχικό.

Το νέο σενάριο
Ως γνωστόν ένα από τα βασικά σενάρια στην αρχή των ερευνών, ήταν αυτό που ήθελε τους δράστες της μεγάλης κλοπής να έχουν ενοικιάσει θυρίδες με τα πραγματικά τους στοιχεία και βέβαια την κατάλληλη στιγμή να διέπραξαν την μεγάλη κλοπή.

Ωστόσο, έπειτα από ενδελεχή εξερεύνηση όλων των χώρων του τραπεζικού υποκαταστήματος, οι αστυνομικοί πρόσεξαν κάτι που αμέσως τους κίνησε το ενδιαφέρον.

Επρόκειτο για τις τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι αλλά και το κοινό σε περίπτωση… ανάγκης. Οι τουαλέτες, λοιπόν, είναι ακριβώς δίπλα από την αίθουσα με τις περίπου 1.200 θυρίδες, που βέβαια δεν διαθέτει πόρτα ασφαλείας, καθώς την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η κλοπή ήταν σε εξέλιξη εργασίες για την εγκατάσταση επιπλέον θυρίδων από άλλο υποκατάστημα στην περιοχή, το οποίο είχε κλείσει.

Έπειτα από αυτή την διαπίστωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας αναμόρφωσαν στο «κάδρο» των ερευνών, τα σενάρια που είχαν ήδη ερευνήσει, και εξετάζουν ένα νέο ενδεχόμενο, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει ιδιαίτερα προσεκτική εξερεύνηση του χώρου και κυρίως διέθεταν την τεχνογνωσία να παραβιάσουν γρήγορα τις θυρίδες που ήδη γνώριζαν πως θα χτυπήσουν.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο ενδεχόμενο οι δράστες ή ο δράστης, αφού πρώτα είχαν κάνει την απαραίτητη εξερεύνηση, την επίμαχη ημέρα κατά πάσα πιθανότητα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, εμφανίστηκε ως πελάτης για κάποια συναλλαγή και βέβαια την δεδομένη χρονική στιγμή αισθάνθηκε την… έντονη ανάγκη να πάει στην τουαλέτα επικαλούμενος κάποιο πρόβλημα υγείας.

Από εκεί και έπειτα, η δουλειά ήταν «παιχνιδάκι», καθώς όπως προαναφέραμε η πρόσβαση στην αίθουσα με τις θυρίδες ήταν εύκολη, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνταν σταδιακά.

Όσον αφορά στις κλειδαριές από τις θυρίδες,  δεν είναι ασφαλείας κι ένα έμπειρος διαρρήκτης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα μπορούσε να ανοίξει και τις τέσσερις θυρίδες, να τοποθετήσει τα κλοπιμαία στην τσάντα που είχε μαζί του.

Στην συνέχεια σαν κύριος και… ανακουφισμένος από την επίσκεψη του στην τουαλέτα και βέβαια κατά 5.000.000 ευρώ πλουσιότερος, πραγματοποίησε την συναλλαγή του και εξαφανίστηκε.

Πλέον, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν εκ νέου το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει από τις κάμερες, προκειμένου να δουν επίμαχες ημερομηνίες τις οποίες θεωρούν «κλειδί» για την εξέλιξη των ερευνών, εάν κάποιος από τους πελάτες χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη ημέρα την τουαλέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση