GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσοφοβία στη θέση του αντικομουνισμού... με θύμα και την Ελλάδα!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Στην Ευρώπη, το μίσος εναντίον της Ρωσίας προϋπάρχει από αιώνες. Τα αίτια του πρέπει να αναζητηθούν στο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Στην Ευρώπη, το μίσος εναντίον της Ρωσίας προϋπάρχει από αιώνες.
Τα αίτια του πρέπει να αναζητηθούν στο... σχίσμα του χριστιανισμού,
μεταξύ της Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας
»
Γκενάντι Ζιουγκάνοφ
, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας,
όταν απεύθυνε σαφές μήνυμα και κάλεσμα «αγώνα
εναντίον όλων των Ρωσόφοβων κι Αντισοβιετικών, σε όλα τα πεδία»
[Βλέπε, Μάρτης 2017, σε: Ο Ζιουγκάνοφ, για την ευρωπαϊκή αντιρωσική υστερία]

«
Οι στόχοι που έχουμε έναντι της Ρωσίας είναι πολύ μεγάλοι: δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από μια αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με την οικονομική πίεση "μόνης της της Ευρώπης". Εάν θέλετε πραγματικά να γονατίσουμε οικονομικά τη Ρωσία, θα χρειαστείτε έναν μεγάλο συνασπισμό χωρών, γιατί η Ευρώπη από μόνη της δεν μπορεί να επιτύχει όλα όσα είναι απαραίτητα».
Αυτά επακριβώς είναι τα λόγια του Gabriel Felbermayr, του Γερμανού "κορυφαίου οικονομολόγου", τον οποίο χαρακτηρίζουν και "πρίγκιπα των οικονομολόγων και Σύμβουλο όλων των γερμανικών κυβερνήσεων, πρόεδρο του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία  (World Economy - Institut für Weltwirtschaft, IfW), που καθορίζει την πολιτική της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όταν ο Gabriel Felbermayr, Αυστριακός κι όχι Γερμανός, η «δεξαμενή σκέψης» του 4ου Ράιχ (think tank... το λένε για να εντυπωσιάσουν οι εγχώριοι "δημοσιογράφοι" και "πανεπιστημιακοί" υπηρεσιών), δίνει δημόσια αυτές τις "κατευθύνσεις", κατανοούν όλοι όσοι δεν είναι στρατευμένοι στον "ευρωπαϊκό προσανατολισμό" της πατρίδας μας, γιατί υπάρχει μόνιμη Ρωσοφοβία από όλες τις ελληνόφωνες κυβερνήσεις (να θυμηθούμε τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών των Κοτζιά-Τσίπρα, την ίδια ατλαντική πολιτική Μητσοτάκη κι ειδικά το ξεπούλημα της Μακεδονίας, για να αντιμετωπιστεί η Ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια). Φυσικά και το πως προετοιμάζεται σε στενή συνεργασία με τη σύμμαχο Τουρκία και στοχευμένες κοκορομαχίες -με την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ-, η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και το τέλος της Κύπρου μας με τις διζωνικές και τα καντόνια.
Επίσης φέρνει στο φως το κομπραδόρικο εγχώριο πολιτικό προσωπικό, που αδιάκοπα υπερψηφίζουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας (ούτε καν αστερίσκο κι όχι βέτο δεν θέτουν οι ελληνόφωνες κυβερνήσεις), αδιαφορώντας για την απαγόρευση εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία κι οδηγώντας όσους έχουν δυνατότητα να τα ξεπουλούν στην Τουρκία, ώστε να τα μεταπωλεί στη Ρωσία, ή το Ιράν. Κι αυτά κάνουν όλοι πως δεν τα γνωρίζουν, τα αγνοούν, δεν υπάρχουν.
Το όλο εγχώριο πολιτικό σύστημα, μαζί κι η ιεραρχία της εκκλησίας (ακολουθώντας το Βατικανό), έχουν επενδύσει στο φόβο και τρόμο, που επιβάλουν με την πληρωμένη αδρά συνδρομή των ΜΜΕ και της "δημοσιογραφίας" με την "επιδημία του κορωνοϊού", τους θεϊκούς και σωτήριους εμβολιασμούς με το μεταλλαγμένο μπόλι (mRNA) της Pfizer κι οι πολιτικοί ηγέτες ως ιατρικοί επισκέπτες μπολιάζονται με κάμερες και φωτογραφίσεις, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γοργά σε μαζικούς "λαϊκούς" εμβολιασμούς.
"Αλατοπίπερο" η σκηνοθετημένες κοκορομαχίες, ή αιτήματα για προσλήψεις γιατρών, ή δασκάλων, όταν ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως αυτά δεν μπορούν να γίνουν από ΚΑΝΕΝΑΝ πράξη εντός της ευρωζώνης, αφού εναντιώνονται στην "κοινή ευρωπαϊκή πολιτική" και την υποχρέωση ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων -"αριστερών" ή δεξιών-, να υλοποιούν κι εφαρμόζουν τις ΟΔΗΓΙΕΣ -όπως ακριβώς έχουν διατυπωθεί στις "Συνθήκες"-, που αποφασίζει το Διευθυντήριο για την προστασία του "ελεύθερου ανταγωνισμού" στην "ελεύθερη αγορά". Δηλαδή ψεύδονται όλοι και στρουθοκαμηλίζουν.

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν
Το "βαθύ κράτος" στην πατρίδα του καπιταλισμού, με τον διορισμό του Μπάιντεν πήρε τη σκυτάλη.
Το σύνθημα της "νέας τάξης" έδωσε προσωπικά χθες ο ίδιος ο Μπάιντεν με την πρώτη του συμμετοχή στο «Νταβός της Άμυνας», όπως αποκαλούν τη "Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου", που έγινε με τηλεδιάσκεψη και συγκεντρώνει την ελίτ της διεθνούς διπλωματίας μία φορά το χρόνο στους G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία που πλέον καθάρισε το πολιτικό τοπίο με το διορισμό του "τεχνοκράτη" τραπεζίτη Mario Draghi [Βλέπε, σε: Ιταλία - κυβερνητική "κρίση"! Όλα "φυσιολογικά", όπως είχαν διαπιστώσει οι "ψεκασμένοι αρνητές"!], με την υποστήριξη της "αριστεράς", της δεξιάς κι ακροδεξιάς και του κινήματος των "αγανακτισμένων" στις πλατείες για να σωθεί το ευρώ κι οι τράπεζες, ο οποίος συμμετείχε στη διάσκεψη και ας μην παραλείψουμε τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια", την Ε.Ε. του 4ου Ράιχ).
 
Φέτος το «Νταβός της Άμυνας» σηματοδότησε με τον σημαντικό τίτλο της "νέας εποχής" «Πέρα από τη Δύναμη» («Beyond Westlessness»), ως "ευκαιρία να προβληματιστούμε για την αυξανόμενη άνοδο του μη-δυτικού κόσμου και για έναν αυξανόμενο αριθμό παγκόσμιων προκλήσεων και κρίσεων που, αντίθετα, θα απαιτούσαν μια συντονισμένη δυτική απάντηση".
«Η Αμερική επέστρεψε»... υπογράμμισε ο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι ήθελε να διαγράψει «τυχόν παρατεταμένες αμφιβολίες» από την περίοδο του "εθνικιστή-ακροδεξιού" Τραμπ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους, με ότι αυτό σημαίνει.
Ο Μπάιντεν έθεσε και τους όρους που οφείλουν να κινηθούν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ, υποδεικνύοντας τον εχθρό: Ρωσία.
«Οι δημοκρατικές αξίες πρέπει να αντιμετωπίσουν εκείνους που επιδιώκουν να καταστείλουν τους άλλους. Ιδού πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη ρωσική απειλή. Το Κρεμλίνο επιτίθεται στη δημοκρατία μας και χρησιμοποιεί διεφθαρμένες πρακτικές για να υπονομεύσει το κυβερνητικό μας σύστημα. Οι Ρώσοι ηγέτες θέλουν να αποδείξουν στους ανθρώπους τους ότι το σύστημα μας είναι ακόμη πιο διεφθαρμένο από το δικό τους. Αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια!».
«Απειλεί τις δημοκρατίες μας η Ρωσία»... Δεν ανανεώνουμε την πρόσκληση Τραμπ για επιστροφή της Ρωσίας στην G7. Η Ρωσία θα παραμείνει εκτός της G7, όπως συνέβη από το 2014, όταν εκδιώχθηκε από τον έγχρωμο "αριστερό" δημοκράτη πρόεδρο Ομπάμα.
«Η υγεία είναι παγκόσμιο καλό»... οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βάλουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέδια εμβολιασμού, ενώ η Γερμανία 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η Ευρώπη θα αυξήσει το αρχικό της ποσόστωσης της κατά ένα δισεκατομμύριο.
Πλήρωνε φορολογούμενε Έλληνα για να σε σώζουν!


Την προηγουμένη της διακήρυξης του Μπάιντεν,
ο Νορβηγός "σοσιαλιστής" Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του Συμφώνου υπεράσπισης της "δημοκρατίας" από τον "κομμουνισμό", έθεσε στα μέλη αυτής της συμμαχίας που η Ελλάδα συμμετέχει μαζί με τη φίλη Τουρκία, τους κανόνες: Ευθεία απειλή σε Ρωσία και Κίνα.
Μάλιστα το ελληνόφωνο πολιτικό προσωπικό ακολουθεί τον "οδικό χάρτη" που προωθεί αυτός ο ηγέτης του "δημοκρατικού" ΝΑΤΟ, για "επίλυση των διαφορών" μεταξύ των συμμάχων Ελλάδας-Τουρκίας (διάβαζε παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων) και το οριστικό τέλος για τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνισμού, την Κύπρο μας.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη Σύνοδο των υπουργών άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της "δημοκρατικής συμμαχίας", μεταξύ άλλων:
«Οι σύμμαχες χώρες οφείλουν να υπερασπιστούν τη τάξη που βασίζεται στους κανόνες που απειλούνται από έθνη όπως η Ρωσία κι η Κίνα, που που δεν μοιράζονται τις ίδιες αξίες με το ΝΑΤΟ...
Σήμερα η συζήτηση ήταν «θετική» και ήταν η "πρώτη" της αμερικανικής διοίκησης του Τζο Μπάιντεν κι αποτελεί "ακρογωνιαίο λίθο για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής" των ηγετών του ΝΑΤΟ για το τέλος του έτους...
Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.
Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του και γι' αυτό ξεκίνησα την πρωτοβουλία "ΝΑΤΟ 2030". 
Η δέσμευσή μας για αποτροπή και άμυνα πρέπει να ενισχυθεί, διασφαλίζοντας μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών [διάβαζε αύξηση δαπανών για "άμυνα", δηλαδή αγορές όπλων κι από την Ελλάδα για ν' αντιμετωπιστεί η Ρωσική επιρροή, με περιτύλιγμα την αποφυγή κρίσης με τη σύμμαχο Τουρκία, για εσωτερική κατανάλωση]. Επιπλέον, το επίπεδο φιλοδοξίας μας για την άμυνα πρέπει να αυξηθεί. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προωθήσουμε τη διατλαντική συνεργασία στον τομέα της αμυντικής καινοτομίας, έτσι ώστε η Συμμαχία να διατηρήσει το "τεχνολογικό της πλεονέκτημα"...
Πρέπει επίσης να βελτιωθεί η δράση κατάρτισης και ανάπτυξη ικανοτήτων στις χώρες εταίρους του ΝΑΤΟ...
Να υπάρξει πολιτικός συντονισμός μεταξύ συμμάχων [τώρα καταλαβαίνει κι ο τελευταίος αδαής τι σημαίνει διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Τουρκίας για μοίρασμα του ελληνικού Αιγαίου, που είχε το περιτύλιγμα Μητσοτάκη: επιτέλους αναγκάσαμε τον Ερντογάν να συρθεί σε διαπραγματεύσεις], ώστε να γίνει μεγαλύτερη χρήση του ΝΑΤΟ ως πλατφόρμας διαβούλευσης και συντονισμού σε πολλά θέματα...
Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχύσουμε την πολιτική και πρακτική μας συνεργασία με δημοκρατίες που μοιράζονται τις σκέψεις μας σε όλο τον κόσμο. Έτσι μπορούμε να προστατεύσουμε τη βασισμένη σε κανόνες τάξη, η οποία υπονομεύεται από χώρες που δεν μοιράζονται τις αξίες μας, όπως η Ρωσία και η Κίνα...».


Η Rasa Juknevičienė
, πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, πρώην υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, σήμερα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Rasa Yuknevičienė, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο (16 Φλεβάρη 2021) "Ουκρανία-ΝΑΤΟ: Όραμα - 2030" (“Ukraine-NATO: Vision - 2030”) , ήταν επίσης σαφής και κατατοπιστική:
«Μην ξεχνάτε γιατί δημιουργήθηκε το ΝΑΤΟ το 1949. Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της σταλινικής αυτοκρατορίας πιο δυτικά.
Στην τρέχουσα πραγματικότητα βλέπουμε μια πολύ παρόμοια κατάσταση. Όταν σκεφτόμαστε την "Ευρώπη από τη Λισαβόνα στο Βλαδιβοστόκ" και βλέπουμε ότι η Ρωσία θέλει να καταλάβει αυτόν τον χώρο, χρησιμοποιώντας χημικά όπλα ακολουθώντας τη σταλινική παράδοση... είναι απαραίτητο να σταματήσουμε την επιθετικότητα αυτής της χώρας και την επιθετικότητα του καθεστώτος Πούτιν...
Μετά την επίσκεψη του Josep Borrell στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, δεν είχαμε καμία ελπίδα ότι ο Πούτιν θα άλλαζε. Και εάν δεν λάβουμε μέτρα, τότε θα υπάρξει Ευρώπη από τη Λισαβόνα στο Βλαδιβοστόκ, με αυτό το καθεστώς.
Αυτή η επίσκεψη του Josep Borrell σήμαινε το τέλος αυτών των ελπίδων.
Ας δούμε πως επιδεινώνεται η κατάσταση σε αυτήν τη χώρα [στη Ρωσία] κι επομένως πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να καθιερωθεί μια κοινή πολιτική, όπως ήταν αυτή του 1949 και εργαζόμαστε να επιτύχουμε μια πιο συντονισμένη πολιτική...»

Σήμερα η "πολιτισμένη" δύση έχει θέσει σε πρώτη γραμμή τον πράκτορα των δυτικών μυστικών υπηρεσιών Ναβάλνι και προσπαθεί να διαμορφώσει την κοινή γνώμη πως πρόκειται για ζήτημα υπεράσπισης "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Την απάντηση δίνει ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, που χαρακτηρίζει προδότη τον Ναβάλνι:
«Είναι μια εμπρηστική χειροβομβίδα που ρίχτηκε εδώ από τρεις δυτικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών για να κλονίσει την κατάσταση από το εσωτερικό».
 
Η Ρουσοφοβία, που πήρε τη θέση του αντικομουνισμού, δεν λαμβάνει υπόψη πως στη Ρωσία δεν βρίσκεται ένας Γκορμπατσόφ, ή Γιέλτσιν, αλλά ο Πούτιν που έχει ήδη απαντήσει: 

«Η εποχή που σχετίζεται με την οικοδόμηση
μιας κεντρικής παγκόσμιας τάξης έχει τελειώσει
»
Βλαδίμηρος Πούτιν,
Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
[Βλέπε, 2 Φλεβάρη 2021, σε: Απέλαση διπλωματών από τη Ρωσία... Πληρωμένη απάντηση Πούτιν!]

Υ.Γ. Αλήθεια, όλα τα παραπάνω που εμπλέκουν σοβαρά την πατρίδα μας (όχι χώρα μας κι ας χαρακτηριστούμε "εθνικιστές") και είναι δημόσιες ειδήσεις, κοινές στον καθένα... γιατί απουσιάζουν από την εγχώρια ειδησιογραφία -"αριστερή" και δεξιά- στην αποικία Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση