GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε στη φυλακή ο αρχηγός της Ναπολιτάνικης μαφίας...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Συμπαιγνία. Ο εμπνευστής της συμφωνίας κράτους - μαφίας » λεζάντα φωτογραφίας: αριστερά ο Raffaele Cutolo και...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Συμπαιγνία.
Ο εμπνευστής της συμφωνίας κράτους - μαφίας
»

λεζάντα φωτογραφίας: αριστερά ο Raffaele Cutolo
και δεξιά ο... Giuseppe Garibaldi (1807 - 1882),
για τον οποίο βλέπε, σε
: Giuseppe Garibaldi... o ζωοκλέφτης μισθοφόρος των Ρότσιλντ!

Πέθανε στη φυλακή ο αρχηγός της Ναπολιτάνικης μαφίας, της Νέας Οργανωμένης Καμόρα (Nco-Nuova Camorra Organizzata), ο Raffaele Cutolo, επονομαζόμενος "Ο καθηγητής".

Καταδικασμένος σε ισόβια δεσμά από το 1963, οργανώνει το 1970 τη νέα δομή της Καμόρα κι είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός. Η νέα οργάνωση βασίζεται στο πυραμιδικό σύστημα της Σικελικής μαφίας κι εκείνης της Καλαβρίας "´ndrangheta" (από το αρχαιοελληνικό "άνδρας αγαθός"), με τελετουργικά μασονικής έμπνευσης, όπου κυριαρχεί η λατρεία του αρχηγού.

Στη λεζάντα της ανάρτησης λέγονται τα πάντα κι ο φίλος Andrè Deco Siciliani τα περιγράφει όλα συνοπτικά, αλλά δεν είναι όσα θα γραφτούν σε μυθιστορηματικές, ή άλλες περιγραφές μυθοπλασίας.

Όμως, αξίζει να σημειωθεί εκείνη η συνταρακτική αποκάλυψή: «Αν θέλετε, Αξιότιμε (πρόεδρε), μπορώ να σας εξηγήσω γιατί δεν ελευθερώθηκε ο Aldo Moro...». Και «Γνώριζα που τον κρατούσαν... με ενημέρωσαν από την Banda della Magliana (η μαφία της Ρώμης)... ο δικηγόρος μου μίλησε με τη Ρώμη... αλλά οι πολιτικοί δεν απάντησαν, δεν ήθελαν να τον ελευθερώσουν» (δες παρακάτω το σχετικό βίντεο στη "δίκη του αιώνα" της Ιταλίας, στη Νάπολη).

  

"Ο καθηγητής" ήταν επίσης ο πρωταγωνιστής στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Ciro Cirillo, όταν στις 27 Απρίλη 1981, ο ισχυρός άνδρας της "Χριστιανικής Δημοκρατίας", περιφερειάρχης στην Καμπανία (Νάπολη), απήχθη από τις "Ερυθρές Ταξιαρχίες" (Giovanni Senzani) και δολοφονήθηκε ο οδηγός με τον σωματοφύλακά του. Μια απαγωγή που διήρκεσε 89 ημέρες. ως την μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστη απελευθέρωσή του από τις "Ερυθρές Ταξιαρχίες".
Στις 19 Φλεβάρη 2020, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Πάρμα, για σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα κι είχε αρνηθεί την προτεινόμενη θεραπεία. Τον Απρίλη επέστρεψε στις φυλακές της Πάρμα κι ο δικηγόρος του Gaetano Aufiero, αιτήθηκε λόγω υγείας την κατ' οίκο περιορισμό του, χωρίς αποτέλεσμα. Στις 10 Ιούνη επανήλθε με αίτημα κατ' οίκο περιορισμό, αλλά το δικαστικό συμβούλιο της Μπολόνια απέρριψε το αίτημα με δικαιολογία: «Στα τόσα χρόνια φυλάκισης δεν έδειξε κανένα σημείο διαφοροποίησης από τις εγκληματικές επιλογές του».

Το βιβλίο του «Ποιήματα από τη φυλακή» («Poesie dal carcere»), το αφιέρωσε στην κόρη που δεν αγκάλιασε ποτέ. Είχε τρία παιδιά, αλλά αναγνώρισε τα δύο, αποκλείοντας μια κόρη που απέκτησε με μια Τυνήσια μέρες παρανομίας. Το βιβλίο απαγορεύτηκε με δικαστική απόφαση, διότι σύμφωνα με τους δικαστές "σε ορισμένα ποιήματα μοιάζει πως εκθειάζεται η Καμόρα κι αυτό που πρέπει, ή δεν πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος της τιμής".

Για την ιστορία, να σημειωθεί πως η εγκληματική του οργάνωση αντιτάχθηκε στο πέρασμα των ναρκωτικών (ηρωίνη-κοκαΐνη) στην Ιταλία -τα ναρκωτικά πέρασαν στην Ευρώπη από μια πολιτική που εμπνεύστηκαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες-, επιμένοντας πως από τη λαθραία διακίνηση τσιγάρων, προστασία στις επιχειρήσεις, πορνεία... θα ήταν ευκολότερα τα κέρδη και δεν θα οδηγούνταν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη νεολαία.

Στο παρακάτω βίντεο με τίτλο "Raffaele Cutolo (o' professore)" [Ραφαέλε Κούτολο... ο καθηγητής], μια συνοπτική ιστορική αναδρομή στην πορεία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης "Νέα Οργανωμένη Καμόρα" (δυστυχώς στην ιταλική):

Γράφει σήμερα, συνοπτικά κι εύστοχα ο φίλος Andrè από τη Νάπολη:

«Ο Cutolo πέθανε στη φυλακή 79 ετών.
Ένας υπηρέτης των Χριστιανοδημοκρατών, των Ιταλικών και Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ένας εχθρός του λαού μας.
Το μόνο "πλεονέκτημα", αν μπορεί να ειπωθεί έτσι, είναι ότι όταν ήταν αυτός υπήρχαν στη γύρα λιγότερα παιδιά "μπαχαλάκηδες", τα οποία είναι αγενή, αδαή, ασεβή, επιθετικά με αυθάδεια κι όχι τυχαία εμπλουτισμένα από τις υπέρ-ατομικιστικές κι υπέρ-καταναλωτικές αξίες.
Για τα υπόλοιπα ήταν εχθρός του λαού που παίρνει μαζί του τα πιο σκοτεινά μυστικά της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Η Καμόρα και οι μαφίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από το προϊόν, το βουνό με σκατά, του ιταλικού κράτους. Και οι Καμορίστες, οι μαφιόζοι που μετράνε είναι ελεύθεροι, στο Κοινοβούλιο και κάνουν μπίζνες με τη μαφιόζικη μπουρζουαζία του Βορρά.
Στη φωτογραφία
[της ανάρτησης] ο Κούτολο κι αυτός που τη γη μας την έκανε το "βαθύ κράτος".
Andrè Deco Siciliani» 

Όσο κι αν φαντάζει παράδοξο, ο μεγάλος Ιταλός τραγουδοποιός και ποιητής Fabrizio De Andrè, "ο τραγουδοποιός των περιθωριοποιημένων", "ο ποιητής των ηττημένων", ίνδαλμα των αναρχικών, επαναστατών κι αδέσποτων αριστερών... έγραψε και τραγούδησε για τον Κούτολο το 1990... το καταπληκτικό "Don Raffaè":

 

Σχετικά για τον Aldo Moro:

* Ο Μόρο δολοφονήθηκε σε υπόγειο πρεσβείας


* Η απαγωγή του Aldo Moro... που άλλαξε την Ευρώπη!

* Η δολοφονία του Aldo Moro κι η εφαρμογή των "μεταρρυθμίσεων" της μασονικής στοάς Π2

[...] Ο Corrado Simioni, ο άνθρωπος που κατηύθυνε την αιματηρή δράση των Ερυθρών Ταξιαρχιών, ο άνθρωπος που ώθησε στη βία οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς σ' όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, ο επικεφαλής της Σχολής Υπερίων του Παρισιού, με τις σκοτεινές "διεθνείς διασυνδέσεις", ο αρχηγός της παρακρατικής "Σπείρας", διέθετε μια ασφαλή βάση στην Ελλάδα των συνταγματαρχών.[...], σε "Τι είναι οι ερυθρές ταξιαρχίες. οι ρίζες, η δημιουργία, η ιστορία, το παρόν. Ποιοί στ΄ αλήθεια ήταν οι ερυθροταξιαρχίτες και γιατί συνεχίζουν να δολοφονούν" (εξαντλημένο, χωρίς εμπορική σκοπιμότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση