GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑ! Στον Εισαγγελέα καταγγελίες από φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών για σεξουαλική παρενόχληση...

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τις καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή τους, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Τις κ...


Ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τις καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή τους, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Τις καταγγελίες διαβίβασε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή ο πρύτανης της Σχολής, κ. Τρανός Νίκος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Πρυτανεία θα διερευνήσει οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή κακοποίησης της καταγγελθεί, υπογραμμίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, επεσήμανε ότι η Σύγκλητος της Σχολής αποφάσισε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Ως εκ τούτου, ο ίδιος -όπως είχε κατά νόμου υποχρέωση- ενημέρωσε προ δεκαημέρου την Εισαγγελία για τα ανώνυμα περιστατικά, τα οποία έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα και παροτρύνοντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μην φοβηθούν να μιλήσουν, τόνισε ότι στη Σχολή Καλών Τεχνών υφίσταται ο Θεσμός Συνήγορου του Φοιτητή, που μπορούν να προσφύγουν φοιτητές-τριες σε συνθήκη ανωνυμίας.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες έγιναν μέσω πλατφόρμας, την οποία δημιούργησε στο Facebook η Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

«Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη Σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων – ιδίως φοιτητριών – έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους», σημειώνει η εν λόγω ομάδα.

Δύο φοιτήτριες κατήγγειλαν, μέσω της προαναφερθείσας ομάδας, ότι καθηγητής τις παρενοχλούσε επανειλημμένα, προσκαλώντας τες στο γραφείο του, προσπαθώντας να τις κεράσει τσίπουρα και στη συνέχεια να τους αποσπάσει πληροφορίες για την σεξουαλική τους ζωή.

Επιπλέον, ο καθηγητής φέρεται σε εκδρομές της σχολής να προσέγγισε την μία φοιτήτρια και να την παρενόχλησε σεξουαλικά «φέρνοντας το κορμί του πάνω της» και λέγοντάς της πως θα κοιμηθεί μαζί του. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, όταν η κοπέλα αντέδρασε χτυπώντας τον για να απομακρυνθεί, αυτός σταμάτησε, αλλά στην επόμενη εκδρομή προσέγγισε την δεύτερη φοιτήτρια την οποία και θώπευσε στα γεννητικά της όργανα.

Οι δύο φοιτήτριες αναφέρουν επίσης πως όταν ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του, μετέτρεψε το μάθημα σε κόλαση για αυτές, με συνεχείς προσβολές, σεξουαλικά υπονοούμενα και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση