GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! ΜΕΓΑΛΟ οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο στην Τράπεζα Πειραιώς...

  Πανος Λελιατσος .  Στην πολύπαθη χρηματιστηριακή αγορά και γενικότερα στην κατεστραμμένη Ελληνική οικονομία παρακολουθούμε τις τελευταίες ...

 
Πανος Λελιατσος
Στην πολύπαθη χρηματιστηριακή αγορά και γενικότερα στην κατεστραμμένη Ελληνική οικονομία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις απίστευτες τραπεζικές εξελίξεις που δρομολογεί η διοίκηση της Τραπέζης Πειραιώς δια του κυρίου Μεγάλου..Το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η τράπεζα Πειραιώς στην οποία καλεί τους μετόχους σε γενική συνέλευση προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια απόφαση άνευ προηγουμένου για τα χρηματιστηριακά και όχι μόνο δρώμενα της χώρας. Η διοίκηση της τράπεζας ουσιαστικά καλεί τους μετόχους της να αποφασίσουν για την ολική και οριστική απομείωση των περιουσιών τους..Καλεί τους μετόχους της τράπεζας ουσιαστικά να αποδεχτούν την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δίχως οι ίδιοι ως παλαιοί μέτοχοι να έχουν δικαίωμα προαίρεσης και συμμετοχής στην αύξηση με ευνοϊκούς όρους. Δεδομένου επίσης του ακόμη πιο τραγικού γεγονότος είναι πως η τράπεζα μετά την μετατροπή των cocos που είχε εκδώσει το Ελληνικό δημόσιο ύψους 2,3 δις και όφειλε να τα επιστρέψει έως και τα τέλη του 2020 ποτέ δεν το έπραξε με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μετοχές υπέρ του δημοσίου. Το Ελληνικό δημόσιο μετά από αυτή την απόφαση κατείχε μέσω του ΤΧΣ το 60% των μετοχών της τράπεζας και ήταν ο βασικός μέτοχος της..
Σήμερα η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει με τον πιο άγριο και ανελέητο τρόπο να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της με τεράστιες ζημιές τόσο των ιδιωτών επενδυτών αλλά κυρίως εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου. Η ζημιά από την συμμετοχή του Ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω τράπεζας θα ξεπερνά πλέον τα 10 δις δεδομένου των εγγυήσεων που έχει υπογράψει έναντι της..Το ερώτημα είναι πλέον ξεκάθαρο η διοίκηση της τράπεζας πριν την οποιαδήποτε ανακοίνωση ήρθε σε συμφωνία τόσο με το ΤΧΣ όσο και με τα κυβερνητικά στελέχη; Εάν όχι πως τόλμησε να ανακοινώσει ένα τέτοιο εγκληματικό σχέδιο εις βάρος των μετόχων και του Δημοσίου δίχως την συναίνεση τους; Εάν ναι ποιος και γιατί έδωσε την έγκριση δεδομένου της τεράστιας ζημιάς που θα υποστεί το Ελληνικό δημόσιο και ποιος θα αναλάβει την πολιτική και οικονομική ευθύνη;; Μήπως τελικά ο κύριος Μεγάλου ήταν σε συνεννόηση και επικοινωνία με τα κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο; Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως η κυβέρνηση προ 10ημερου έφερε στη βουλή τροπολογία όπου ουσιαστικά φωτογράφιζε την συγκεκριμένη στάση που θα κρατήσει το ΤΧΣ. Η εν λόγω τροπολογία έδινε ποινική ασυλία στα στελέχη του προκειμένου να αποφασίσουν στην Γενική συνέλευση των μετόχων την ζημιά που θα υποστεί το Ελληνικό δημόσιο ύψους περί των 10 δις ευρώ όπου θα κληθεί να πληρώσει για ακόμη μια φορά ο Ελληνας φορολογούμενος..
Οφείλουμε επίσης να τονίσουμε πως εάν και εφόσον η Γενική συνέλευση των μετόχων συναινέσει σε αυτό το οικονομικό σκάνδαλο θα παραδοθεί στους νέους μετόχους μια τράπεζα η οποία θεωρείται το μεγαλύτερο asset της χώρας μια και στην κατοχή της έχει υποθηκευμένο το 80% της αγροτικής γης όπου προήλθε από την άλλη σκανδαλώδη μεταβίβαση των στοιχείων ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας..Ηδη κυκλοφορούν φήμες πως η Goldman sachs η οποία θα αναλάβει ουσιαστικά ως σύμβουλος έκδοσης της εν λόγω αύξησης έχει ανοίξει το βιβλίο προσφορών και ήδη άνω των 10 επενδυτικών funds ετοιμάζονται να γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες της τράπεζας..
Κατόπιν όλων αυτών καλούμε όλους τους παλαιούς μετόχους της τράπεζας να παρευρεθούν στην Γενική συνέλευση των μετόχων και με δυναμικό τρόπο να αντιταχθούν στο επικείμενο έγκλημα που ετοιμάζει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς..
Καλούμε την επιτροπή κεφαλαιαγοράς που παρακολουθεί ακόμη μια φορά ως θεατής το απίστευτο χρηματιστηριακό σκάνδαλο δίχως να επέμβει και να αναστείλει την διαπραγμάτευση της μετοχής μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας. Καλούμε την δικαιοσύνη και τους αρμοδίους οικονομικούς εισαγγελείς να επιληφθούν επί του θέματος και να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον διότι ενεργείται απάτη και απιστία εις βάρος του δημοσίου.. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να προασπίσει και να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων προκειμένου να αντιταχθεί σε αυτό το έγκλημα που ετοιμάζει να περάσει η διοίκηση της τράπεζας..

2 σχόλια

  1. Σωωπα!Να κανει τετοια λαδια η κυβερνηση των αριστων;Α!ρε δασκαλε Σημιτη,ολα τους τα εμαθες[με δυσκολια γιατι απο μυαλο ρεβιθι]Αντε και καλα Ιμια.Συγχαρητηρια και για τις Σκουριες[με τη βοηθεια και των αλητηριων της Φωφης].Την καταστρεψατε τη Χαλκιδικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέρα και νύχτα δουλεύουν ενάντια στα συμφέροντα της χώρας. Ποιος να τους σταματήσει σε μια
    μονοκομματική βουλή με έξι κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση