GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΚΥΡΩΝΕΙ 43.000 ραντεβού! Και η Ολλανδία αναστέλλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca...

Η Ολλανδία θα αναστείλει για προληπτικούς λόγους έως τουλάχιστον τις 29 Μαρτίου τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κοροναϊό,...



Η Ολλανδία θα αναστείλει για προληπτικούς λόγους έως τουλάχιστον τις 29 Μαρτίου τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η ολλανδική κυβέρνηση.

Παρόμοιες αποφάσεις

Η κίνηση, που ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις πολλών άλλων χωρών, βασίζεται σε αναφορές από τη Δανία και τη Νορβηγία για πιθανές σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Με βάση νέες πληροφορίες, η Ολλανδική Αρχή Φαρμάκων συνιστά, ως προληπτικό μέτρο και εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, να ανασταλεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca» κατά της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές θα αναγκαστούν να ακυρώσουν 43.000 ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19 μετά την απόφαση της κυβέρνησης, μετέδωσε αργά χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τρεις υγειονομικοί στη Νορβηγία, που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19, νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν περιστατικά
Η Νορβηγία, όπως η Ισλανδία και η Δανία, ανακοίνωσαν την Πέμπτη την αναστολή χρήσης του εμβολίου. Ακολούθησαν η Βουλγαρία την Παρασκευή, η Ιρλανδία χθες και η Ταϊλάνδη καθυστέρησε την εκστρατεία της.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής παρόμοια περιστατικά παρενεργειών στην Ολλανδία, ανέφερε το ολλανδικό υπουργείο, το οποίο ωστόσο συμβούλεψε τους ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους αν εμφανίσουν συμπτώματα «απροσδόκητα ή/και άγνωστα» μετά από τρεις ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση