GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ! Το ξέσπασμα (και η οργή) του πατέρα της 4χρονης Μελίνας: «Ξέρω από τι έχει πεθάνει το παιδί μου!»

Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη έφυγε από τη ζωή ύστερα από μια επέμβαση ρουτίνας στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο. Χθες ...


Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη έφυγε από τη ζωή ύστερα από μια επέμβαση ρουτίνας στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο. Χθες Παρασκευή, σχεδόν 5 χρόνια μετά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε αθώα την αναισθησιολόγο που χειρίστηκε το περιστατικό.  

Νέο ξέσπασμα του πατέρα

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της 4χρονης ξέσπασε: «Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν την αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά;». Μάλιστα, σε νέο μήνυμά του, μιλώντας στο MEGA, είπε «απαξιώ να σχολιάσω, είμαι πολύ εξοργισμένος. Ξέρω από τι έχει πεθάνει το παιδί μου. Οι κατηγορούμενοι είναι υπεύθυνοι. Δεν θα το αλλάξει κανείς αυτό».

Το σκεπτικό της απόφασης
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης τριών διορισμένων γιατρών – πραγματογνωμόνων, κατά την αντιμετώπιση του περιστατικού ακολουθήθηκαν τα σωστά βήματα και δεν υπήρχε κάποια επιπλέον ιατρική πράξη που να μπορούσε να αναστρέψει το αναφυλακτικό σοκ στο οποίο αποδίδουν την κατάληξη του παιδιού.

Η οικογένεια της 4χρονης Μελίνας πάντως, μέσω των συνηγόρων της- θα καταθέσει αίτηση για άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης προκειμένου η υπόθεση να κριθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης
Χθες  ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου στην δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Ηρακλείου, η αναισθησιολόγος που κατηγορούνταν για τον θάνατο της μικρής κρίθηκε αθώα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος ανέλυσε ένα – ένα τα θέματα που προέκυψαν, τις καταθέσεις αλλά και τις δυσκολίες για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασης. Εξήγησε γιατί διέταξαν την πραγματογνωμοσύνη στις 16 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως τότε προέκυψαν κάποια νέα ζητήματα και γι αυτό το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να διερευνηθούν.

Σύμφωνα με το cretatalive,  ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου στη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης να γίνεται από τον πρόεδρο τόσο εκτενή ανάλυση του σκεπτικού, εξετάζοντας ένα-ένα τα ζητήματα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο αλλά και αυτά που ανέκυψαν διαρκούσης της ακροαματικής διαδικασίας.

Η στάση αυτή καταδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης, για την οποία έχουν ειπωθεί – και γραφτεί – παρά πολλά και έτσι το δικαστήριο δια του προέδρου θέλησε να εξηγήσει με λεπτομέρειες το σκεπτικό. Χαρακτηριστικό ήταν επίσης, το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα και σε συγκεκριμένους ισχυρισμούς και εκδοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε η εξέταση των τριών πραγματογνωμόνων οι οποίοι είχαν απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα του δικαστηρίου, ωστόσο κλήθηκαν να εξεταστούν προκειμένου να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις και να δώσουν διευκρινήσεις. Οι τοποθετήσεις τους πάντως προσέγγιζαν τις θέσεις της πλευράς της κατηγορουμένης αναισθησιολόγου.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Εισαγγελέας της έδρας ο οποίος επιμένει στη ενοχή της κατηγορουμένης και αμέσως μετά τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι των δύο πλευρών.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση