GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ η μισή Ελλάδα! ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6 Ρίχτερ κοντά στην Λάρισα...

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 σε απόσταση 24 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Λάρισας και 21 χιλιομέτρων από τη...


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 σε απόσταση 24 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Λάρισας και 21 χιλιομέτρων από την Ελασσόνα. 

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί εντάσεως 4,6 Ρίχτερ (στις 12.19), 4,2 Ρίχτερ (στις 12.26) και 4,9 Ρίχτερ (στις 12.34).

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός «έγινε αισθητός στη μισή χώρα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε ιδιαίτερη προσεισμική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι πολίτες της Λάρισας και των Τρικάλων βγήκαν στους δρόμους.

Ο Δήμαρχος Ελασσώνας Νίκος Γάτσας, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια, με τον ίδιο να προσθέτει στο ΣΚΑΪ πως έχουν αποχωρήσει ομαλά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τα σχολικά κτίρια.
«Ήταν πολύ έντονο το φαινόμενο, αλλά έχω γυρίσει τη μισή πόλη και δε θα έχουμε ιδιαίτερες ζημιές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε στην ΕΡΤ πως μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές».

Ανέφερε ακόμη ότι δόθηκε οδηγία να κλείσουν τα σχολεία και επεσήμανε πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε επικοινωνία με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.
Ειδικότερα, με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Μιλώντας στο «ΣΚΑΪ 100,3» ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε πως είναι «γνωστό το σεισμικό ρήγμα, κατά πάσα πιθανότητα είναι το ρήγμα του Τυρνάβου», ενώ και αυτός δήλωσε πως «δεν υπήρξε ιδιαίτερη έντονη προσεισμική ακολουθία».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός και προειδοποιησε ότι θα υπαρχει μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να διαρκέσει 2-3 εβδομαδες, για αυτό χρειάζεται προσοχή.

Για πολύ μεγάλο σεισμό μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση μελετάμε την εξέλιξη του φαινομένου συνιστώντας την προσοχή των κατοίκων της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση