GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ των Αγγλων! ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ της Ιστορίας από τον Κάρολο...

Η Συμμορία της γραβάτας   Η παραχάραξη της ιστορίας μας! Τρελαθήκαμε χθες,ως Έλληνες, όταν ακούσαμε τον Κάρολο της Αγγλίας στην επίσημη ομιλ...


Η Συμμορία της γραβάτας 
Η παραχάραξη της ιστορίας μας!
Τρελαθήκαμε χθες,ως Έλληνες, όταν ακούσαμε τον Κάρολο της Αγγλίας στην επίσημη ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλάει για τους Βρετανούς "που συγκινήθηκαν βαθειά από το πνεύμα του Φιλελληνισμού και οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Μιαούλη, τον Κανάρη, την Μπουμπουλίνα, διαβάζουμε Γκόρντον, Κόχραν, Τσωρτς και Κόρδινγκον", όπως είπε.
Και θυμηθήκαμε την πραγματική ιστορία.
Στις 23 Απρίλη 1827 έγινε η νέα εκστρατεία κατά του Κιουταχή
στην Αθήνα.
Η ελληνική κυβέρνηση είχε διορίσει αρχιστράτηγο τον Άγγλο Ρίτσαρντ Τσωρτς και διέταξε τον Καραισκάκη να στήσει το στρατόπεδο του στον Πειραιά.
Όμως εάν και ήταν εύκολο να διώξουν τον Κιουταχή απ' την Αθήνα ο Τσωρτς και ο λόρδος Κόχραν, που είχαν το γενικό πρόσταγμα, δεν έδιναν σημασία σε όσα τους παράγγελνε ο Καραϊσκάκης, ο οποίος ήταν της γνώμης να μη γίνει κατά μέτωπο επίθεση αλλά να αποκλειστεί από στεριά και θάλασσα ο Κιουταχής οπότε θα αναγκάζονταν να φύγει.
Οι Εγγλέζοι όμως αρχηγοί, (σύμφωνα με τον ιστορικό Γ. Κορδάτο), για να εξυπηρετήσουν την Αγγλική διπλωματία αποφάσισαν να ενεργήσουν κατά μέτωπο επίθεση με αποτέλεσμα πάνω από 1500 Έλληνες να πέσουν νεκροί και 250 αιχμάλωτοι και την άλλη μέρα να σφαχτούν από τον Κιουταχή.
Η μάχη του Φαλήρου ήταν μια μεγάλη καταστροφή και την παραμονή της μάχης αυτής πολύ περίεργα ο Καραϊσκάκης τραυματίστηκε θανάσιμα και την άλλη μέρα πέθανε.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Δημήτρη Φωτιάδη :
"Η Αγγλία επέμενε να γίνει η Ελλάδα
μια αδύνατη και ημιανεξάρτητη ναυτική επικράτεια, συγκροτημένη από τον Μοριά και τις Κυκλάδες για να την έχει έτσι κάτω απ' τον απόλυτο έλεγχο της.
Πολέμησε με φανατισμό την ιδέα της Ελλάδας, που θα ήταν όχι μονάχα Μεσογειακή, μα και Βαλκανική χώρα.
Κι έκανε πάντα ο,τι μπόρεσε να πνίξει την Επανάσταση στη Στερεά.
Γι αυτό με όργανο το αγγλόφιλο κόμμα του Μαυροκορδάτου, έσπρωξε τον ήρωα της Ανατολικής Ελλάδας, Οδυσσέα Ανδρούτσο στην προδοσία και τέλος τον δολοφόνησε, γι' αυτό άφησε εσκεμμένα αβοήθητο το Μεσολόγγι, γι ' αυτό με τον Τσωρτς και τον Κόχραν, ξεπάστρεψε τον Καραισκάκη και έριξε τους Έλληνες στην καταστροφή του Ανάλατου στο Φάληρο. "

Αυτούς τους κατασκόπους της Αγγλικής πολιτικής, που σκότωσαν τον Καραισκάκη, τον Ανδρούτσο και τον λαό μας, παρουσίαζε ως φιλέλληνες ο Κάρολος στο επίσημο δείπνο και φώναζε, ''χαίρε, ω χαίρε ελευθερία!
Και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον άκουγε απαθής, αν και γνωρίζει καλά την ιστορία-γιατί ο Πρωθυπουργός μας δεν πρέπει να την διδάχθηκε στο Χάρβαρντ-την ώρα που απολάμβανε με ευχαρίστηση το μπισκότο της ,με το μελάνι σουπιάς...


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση