GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήξη Απριλίου: Ελλάδα – Τουρκία 3-0...

Ρήξη Απριλίου: Ελλάδα – Τουρκία 3-0 Κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Απριλίου, το τεύχος Απριλίου της Ρήξης (φ. 167) Μπορείτε να την αποκτήσετε ηλεκ...

Κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Απριλίου, το τεύχος Απριλίου της Ρήξης (φ. 167)

Μπορείτε να την αποκτήσετε ηλεκτρονικά, ένα φύλλο (ηλεκτρονική έκδοση) ή ετήσια συνδρομή* [15€ η ηλεκτρονική συνδρομή και 30€ η έντυπη] με αποστολή μηνύματος στο perardin@gmail.com. Ή από τα σημεία πώλησης τύπου ανά την Ελλάδα.

Ελλάδα – Τουρκία 3-0

«Η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, να απαντήσει σθεναρά της προκλήσεις του Τσαβούσογλου, θα θεωρούνταν αυτονόητη για μια χώρα που αντιμετωπίζει έναν ανενδοίαστο επεκτατιστή γείτονα. Της, και δικαίως, προκάλεσε κύματα χαράς και ενθουσιασμού στον ελληνικό λαό, διότι μέχρι τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις μάς είχαν συνηθίσει να παίζουν τον σάκο του μποξ για της Τούρκους φασίστες. Αυτοί να επιτίθενται όλο και πιο απροκάλυπτα και οι δικοί της να προσπαθούν να υποβαθμίσουν τόσο το μέγεθος των προκλήσεων, όσο και τα αποτελέσματα που παράγουν αυτές οι προκλήσεις: Κατοχή της Κύπρου, casus belli, 'γαλάζια πατρίδα'. Άλλωστε, ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού κατεστημένου, εθισμένο στην καρπαζιά, τρόμαξε μπροστά στο 'θράσος' του Δένδια».

Γ. Καραμπελιάς

Κυκλοφορεί το νέο φύλλο της εφημερίδας Ρήξη (φ. 167), με την ελπίδα ότι τα γεγονότα της Άγκυρας θα γυρίσουν συνολικά σελίδα στην ελληνική εξωτερική πολιτική, μακριά από τα φοβικά σύνδρομα της ηττοπάθειας και της ανημποριάς. Εξ άλλου, στον σημαντικό αντίκτυπο της ελληνικής διπλωματίας στην Λιβύη, είναι αφιερωμένο το κύριο κείμενο του Γ. Καραμπελιά.

Ακολουθούν κείμενα: Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού (Γ. Ρακκάς), το κυβερνητικό σχέδιο ανάκαμψης (Ν. Ντάσιος), τα «self-test» και την προσχηματική αντιπολίτευση που γίνεται ενάντια στη χρήση τους (Γ. Σαΐνης), το κίνημα των «Ως Δαμέ», και το πως λειτουργεί υπέρ των τουρκικών μεθοδεύσεων (Λ. Καούλλας), το ΚΕΘΕΑ και την αλλαγή που του επιβάλλεται (Θ. Τζιούμπας), τις τύχες της ΠΥΡΚΑΛ έπειτα από τις κυβερνητικές εξαγγελίες (Κ. Σαμάντης), την σχέση του ατομικισμού με την κρίση των ταυτοτήτων (Κ. Χατζηαντωνίου), το πλήγμα στους αγροτικούς παραγωγούς που επιφέρει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές (Π. Ρίτσος) και τα νέα βιβλία Ιστορίας (Τ. Χατζηαναστασίου),και για το σήριαλ της φρεγατιάδας που συνεχίζεται… (Ν. Δημητριάδης).

Στο αφιέρωμα της εφημερίδας, ο Γ. Ξένος γράφει για την πελατειακή πολιτική του Ν. Μηταράκη, που έχει στήσει το δικό του οικοσύστημα ημετέρων ΜΚΟ, ενώ η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα αναλύει το πως η πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης απειλή να μεταβάλει σε μόνιμη πύλη εισόδου την Ελλάδα.

Στα διεθνή, ο Γ. Λυκοκάπης αναλύει τις σχέσεις Μπάιντεν και Ιράν, ενώ ο Α. Μπαλτατζής γράφει για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού και την Τουρκία. 

Ο Β. Στοϊλόπουλος παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα προβληματική του νέου βιβλίου της Σάρα Βάγκενκεχτ για τον αριστερό δικαιωματισμό, ενώ η Κ. Γιαννακοπούλου,για τις θρησκευτικές μεταρρυθμίσεις του Κεμάλ. Ο Θ. Κωτσάκης εξηγεί το πως ο Φαλμεράγιερ είναι εκείνος που εγκαινιάζει το εθνοαποδομητικό αφήγημα στην Ελλάδα, ενώ ο Β. Βαϊάννης βρίσκεται «προς αναζήτηση νέου προσανατολισμού για την πεζογραφία της Μεταπολίτευσης». Ο Χ. Βάρσος, στην μηνιαία αναφορά του στα γεγονότα του 1821, περιγράφει το πως η Επανάσταση του 1821 προκαλεί μια διαρκή κρίση στην Οθωμανική ηγεσία, ενώ ο Σπ. Κουτρούλης γράφει για τα βιβλία του Γ. Καλιόρη, και του Χ. Παπαχαραλάμπους. Ο Κ. Μαυρίδης γράφει στις "Λησμονημένες Ιστορίες" για το πως το Γ΄ Ράιχ έθεσε υπό διωγμόν το… Σουίνγκ. Ο Π. Κόρπας γράφει για την ιστορία της οικογένειας Δουρούτη, η βιομηχανία της οποίας έδωσε το όνομα της στο Μεταξουργείο, ενώ ο «Μικίων ο Βοιωτός» γράφει για τα πρώτα αθλητικά σωματεία στη Σμύρνη. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας στέκεται στην απίστευτη περίπτωση του ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση