GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ! Καραμανλής υπέρ Καραμανλή, κατά Σημίτη...

Θέση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή, για τα περί απεμπόλησης του διπλωματικού πλεονεκτή...

Θέση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή, για τα περί απεμπόλησης του διπλωματικού πλεονεκτήματος του Ελσίνκι  πήρε ο έτερος Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. 
Σε μια παρέμβαση και με εσωκομματικό νόημα, ο κ.  Καραμανλής εμφανίστηκε  στην εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά στο Action24. Και κληθείς να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο πρώην πρωθυπουργών, υπενθύμισε ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, αν και επεσήμανε ότι η ΝΔ ποτέ δεν αρνήθηκε τον διάλογο. «Η διαφορά μας όμως με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, η διαφορά μας με την πολιτική του Ελσίνκι, είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε κυριαρχικά μας δικαιώματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, υιοθετώντας και αυτός τη θέση που διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος της ΝΔ και εξάδελφός του, αμφισβητώντας την «επιτυχία» της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι τον Δεκέμβριο του 1999. 
 Ο κ. Καραμανλής έψεξε, επίσης, τον κ. Σημίτη, επειδή με το άρθρο του άνοιξε έναν διάλογο που δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει, σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο. Ενώ, όσον αφορά στην απάντηση του εξαδέλφου του, πρώην πρωθυπουργού, σχολίασε: «Oταν προκαλείσαι, πρέπει να απαντάς». Ο υπουργός υπενθύμισε ότι το Ελσίνκι είχε δύο πτυχές: Την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Νέα Δημοκρατία να λέει τότε ότι διεύρυνση χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία θα ήταν αδιανόητη. Ομως, ταυτόχρονα, η Τουρκία έγινε υποψήφιο μέλος προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που επιζητούσε από τη δεκαετία του 1960, αλλά χωρίς να κληθεί να αναγνωρίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, παίρνοντας για παράδειγμα πίσω το casus belli. Και μάλιστα, στην παράγραφο 4 του Ελσίνκι γινόταν αναφορά σε θέματα συναφή με συνοριακές διαφορές, κάτι το οποίο δεν είχε δεχθεί ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση.
 Όσον αφορά τη διεύρυνση του κυβερνώντος σήμερα κόμματος με πρόσωπα από το χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι «τα ισχυρά κόμματα με βαθιές ρίζες, όπως η Νέα Δημοκρατία, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από τη διεύρυνση. Έχουμε ανοικτές πόρτες σε όλα τα στελέχη που ασπάζονται τις αρχές μας», σημειώνοντας ότι οι πολίτες άλλωστε επιθυμούν όποιος έχει θέση ευθύνης να ασπάζεται τις αρχές της παράταξης και να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση