GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΦΩΤΙΑ» στα Βαλκάνια! ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ για «Μεγάλη Αλβανία» και αλλαγές κρατικών συνόρων...

Ένα νέο σκανδαλώδες έγγραφο απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και να συσπειρώσει όλα τα φαντάσματα του πολέμου σε μια ομάδα, ακυρώνοντας ε...


Ένα νέο σκανδαλώδες έγγραφο απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και να συσπειρώσει όλα τα φαντάσματα του πολέμου σε μια ομάδα, ακυρώνοντας εντελώς τις τρέχουσες συμφωνίες και ρυθμίσεις, υποσχόμενο μια νέα προσπάθεια, φυσικά καλυμμένη με αίμα, για την αποκατάσταση των κρατικών συνόρων, γράφει ρουμανικό δημοσίευμα.

Ο ιστότοπος της σλοβενικής έκδοσης «Necenazurirano» αναφέρει ότι στάλθηκε στις Βρυξέλλες ένα «non Paper» από τον Γιάνεζ Γιάνσα, πρωθυπουργό της Σλοβενίας.

Ως ‘εδαφικές λύσεις’ στον κατάλογο αναφέρεται πρώτα στη δημιουργία μιας νέας εδαφικής οντότητας, που προκύπτει από την ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο: «Η Μεγάλη Αλβανία».

Σε αντιστάθμιση και για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης ισορροπίας, ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της Δημοκρατίας Σέρπσκα θα επιστρέψει στη Σερβία, μια άλλη φόρμουλα για την υλοποίηση της «Μεγάλη Σερβίας».

Τέλος, το πρόβλημα της Κροατίας θα μπορούσε να λυθεί εάν τα εδάφη με την πλειοψηφία του κροατικού πληθυσμού που βρίσκεται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα μπορούσαν να ενωθούν με την Κροατία (ένας άλλος τύπος με την έννοια της παλαιότερης ιδέας περί της «Μεγάλης Κροατίας»).

Η εναλλακτική λύση είναι να προσφερθεί ένα «ειδικό καθεστώς» στους Κροάτες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, χρησιμοποιώντας το «Μοντέλο του Τιρόλου» που ενθουσιάζει τακτικά τους ηγέτες του ρουμανικού UDMR (σημείωση: Δημοκρατική Συμμαχία των Ούγγρων στη Ρουμανία).





Η επιλογή μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μια ενδιαφέρουσα και προστιθέμενη στην προοπτική των μεγάλων άμεσων εκρήξεων, είναι η πρόταση διοργάνωσης δημοψηφίσματος, μέσω του οποίου ο πληθυσμός θα έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέγει μεταξύ της ευρωπαϊκής προοπτικής, της ένταξης στην ΕΕ ή στην Τουρκία.

Μόνο αυτό το ζήτημα δείχνει τώρα πόσο ισχυρή είναι η επίδραση των νεο-οθωμανικών ιδεών που προωθούν τα σχολεία και η δράση της εξωτερικής επιρροής που κινητοποίησε ο Ερντογάν και η δύναμη της επιρροής στην περιοχή, που είναι πραγματικά ισχυρές:

«Αν το χάος συνεχιστεί έτσι την επόμενη δεκαετία και η συνεχιζόμενη αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ, τότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί απότομα.

Ακριβώς αυτός ο τύπος σεναρίου μπορεί να εξελιχθεί στη νοτιοδυτική και ανατολική Ουκρανία, τροφοδοτώντας άλλα όνειρα εδαφικής ανάκαμψης (με τα Καρπάθια εντός των συνόρων μιας «Ευρύτερης Ουγγαρίας» ή με την επανένταξη της περιοχής της Μαλοροσίας στη Ρωσική Ομοσπονδία).

Και το όνειρο της ειρήνης που καταγράφηκε στις Συμφωνίες του Ντέιτον, η κατασκευή που φιλοδοξούσε να δείξει ότι θα μπορούσε να βασιστεί στο μοντέλο "American pax" στα Βαλκάνια, θα καταρρεύσει.

Όπως και στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ, ένα τέτοιο αποτυχημένο σχέδιο ακολουθείται είτε από τον Ερντογάν είτε από τους Μουτζαχεντίν.

Αυτή είναι η χειρότερη προειδοποίηση στο «non paper»: δεν φαίνεται ούτε αδικαιολόγητο ούτε εντελώς αδύνατο.

Adevărul
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση