GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΑ: Επανεκλογή του Άσαντ στην προεδρία με ποσοστό 95%...

Νικητής των προεδρικών εκλογών στη Συρία αναδείχθηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, συγκεντρώνοντας 95% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοί...



Νικητής των προεδρικών εκλογών στη Συρία αναδείχθηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, συγκεντρώνοντας 95% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο επικεφαλής του τοπικού κοινοβουλίου.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ επανεξελέγη για μια τέταρτη επταετή θητεία στο αξίωμα του προέδρου.

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι, Αμπντάλα Σαλούμ Αμπντάλα και Μαχμούντ Μαρέι, έλαβαν αντίστοιχα το 1,5% και το 3,3% των ψήφων.

Η συριακή αντιπολίτευση χαρακτήρισε τις εκλογές «κακόγουστη φάρσα», ενώ η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και άλλα κράτη της Δύσης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ήταν άδικες και ανελεύθερες, καθώς κάλπες στήθηκαν στις περιφέρειες της Συρίας που βρίσκονται υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Ο Μπασάρ Αλ Ασαντ ανέλαβε την εξουσία το 2000, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Χαφέζ Αλ Ασαντ, κυρίαρχου της Συρίας για πάνω από 30 χρόνια. Παρότι ο αιματηρός εμφύλιος έμοιασε να απειλεί την κυριαρχία του, κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία χάρη στη βοήθεια που έλαβε από το Ιράν και τη Ρωσία.

Την Τετάρτη, ημέρα της κάλπης, χιλιάδες ψηφοφόροι κατέλαβαν τους δρόμους της Δαμασκού από νωρίς το πρωί, κρατώντας τεράστια πορτρέτα του προέδρου Ασαντ και πανό με συνθήματα που εκθείαζαν τα επιτεύγματά του.

Δεν διεξήχθησαν εκλογές στη βορειοανατολική Συρία, που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις, ούτε στο Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών.
Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση