GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΤΩΣΗ! «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» η Alpha Bank...

Την πρόθεση της Alpha Bank να πάρει τη σκυτάλη των επόμενων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου αντανακλά η μετοχή της Τράπεζας στο ταμπλό, που οδη...


Την πρόθεση της Alpha Bank να πάρει τη σκυτάλη των επόμενων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου αντανακλά η μετοχή της Τράπεζας στο ταμπλό, που οδηγήθηκε σε limit down. 

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι εξετάζει μία ΑΜΚ ύψους 800 εκατ. ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές κατά την ανακοίνωση του νέου επικαιροποιημένου στρατηγικού πλάνου της Alpha Bank που θα παρουσιαστεί στους επενδυτές από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Alpha Bank  Βασίλη Ψάλτη στις 27 Μαΐου, ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου.

Το νέο επιχειρησιακό πλάνο θα προβλέπει εμπροσθοβαρή μείωση των κόκκινων δανείων με στόχο την επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού NPEs στα τέλη του 2021 σε συνδυασμό με κινήσεις για την ενίσχυση του ισολογισμού με αύξηση των χορηγήσεων, ενίσχυση των εσόδων από προμήθειες και πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων, και ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στη Ρουμανία.

Απόρροια όλων των παραπάνω είναι το γεγονός ότι η μετοχή της Alpha Bank, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι, υποχωρεί στο -29,9%, σημειώνοντας limit down, και διαμορφώνεται στο 0,8754 ευρώ. Στο σύνολό του, δε, ο τραπεζικός κλάδος «βυθίζεται» στο 12,84% και τις 494,65 μονάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση