GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ! ΠΟΙΟΙ απεργούν (;) σήμερα...

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Πέμπτη  σε όλη την χώρα συνδικάτα και ομοσπονδίες για τον εορτασμό τις εργατικής πρωτομαγιάς. ...


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Πέμπτη  σε όλη την χώρα συνδικάτα και ομοσπονδίες για τον εορτασμό τις εργατικής πρωτομαγιάς. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί και το ΕΚΑ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα»

Στο ίδιο μήκος κύματος το ΕΚΑ αναφέρει:
«καλούμε την κυβέρνηση να μην γυρίσει τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω και να βάλει φρένο στις αντεργατικές διατάξεις. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Ένα βίντεο επέλεξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος για να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση του 8ωρου και του συνδικαλισμού.

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα
Στην Αθήνα θα γίνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ που καλούν οι ΑΔΕΔΥ, και το ΕΚΑ, μαζί με σειρά σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, εκπαιδευτικοί κλπ. Στη συγκέντρωση επίσης καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ, η Κοινότητα του Καμερούν και η Πακιστανική Κοινότητα, πρωτοβάθμια σωματεία, κινήσεις γυναικών.

Το παρόν θα δώσουν και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ 25

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 πμ στο Σύνταγμα μαζί με σωματεία και κινήσεις. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι πάνω από 400 οι συνδικαλιστικές ενώσεις που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

«Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση θα γίνει και στα Προπύλαια στις 10.30πμ από πρωτοβάθμια σωματεία.

 

Τι δεν «κινείται» σήμερα 
ΜΜΜ
Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.
Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

«Όχι στην καταστρατήγηση του 8ωρου με αφορμή τον κορωνοϊό»
Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

 
Σε 3ωρη στάσης εργασίας, και οι εργαζόμενοι του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, από ώρα 10:00 έως 13:00

Ειδικότερα, τα δρομολόγια του Προαστιακού που θα επηρεαστούν είναι τα εξής:
1.Μεταξύ Αθηνών – Οινόης – Χαλκίδας – Οινόης – Αθηνών:
Δεν θα κυκλοφορήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες: 1542 , 1543.
Η αμαξοστοιχία 1547 θα αναχωρήσει από Χαλκίδα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.
Η αμαξοστοιχία 1546 θα αναχωρήσει από Αθήνα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.
2.Μεταξύ Πειραιά – Κιάτου – Πειραιά:
Δεν θα κυκλοφορήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες: 1308, 1310, 1312, 1314 & 1309, 1311, 1313, 1315.
3.Μεταξύ Πειραιώς – Αεροδρομίου – Πειραιώς:
Δεν θα κυκλοφορήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες: 1212, 1214, 1216 & 1211, 1213, 1215.
Η αμαξοστοιχία 1209 καταργείται στο τμήμα μεταξύ Αθηνών – Πειραιώς.
Η αμαξοστοιχία 1218 καταργείται στο τμήμα μεταξύ Πειραιώς – Αθηνών.
4.Μεταξύ Λιοσίων – Κορωπίου – Λιοσίων:
Δεν θα κυκλοφορήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες: 2212, 2217.
5.Μεταξύ Λιοσίων – Αεροδρομίου – Λιοσίων:
Δεν θα κυκλοφορήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες: 2218, 2222, 2226 & 2219, 2223, 2227.
  
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ανακοίνωσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών Σωματείων της ομοσπονδίας και κάλεσε όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με 4ωρη στάση εργασίας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ από τις 11πμ έως τις 3μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση