GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Νέα πρόκληση από την Τουρκία ανήμερα της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα...

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδέχεται τον Tούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγο αργότερα ο...


Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδέχεται τον Tούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγο αργότερα ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο, τουρκικό ερευνητικό θα… αλωνίζει στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η Τουρκία επέλεξε να δεσμεύσει την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου, Σάμου και Ικαρίας. Πρόκειται για μια περιοχή, της οποίας τα δύο τρίτα είναι μέσα σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας.

Δείτε στον χάρτη τις περιοχές που δεσμεύει η Τουρκία



Πρόκειται για το ερευνητικό «Tubitak Marmara» το οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες από τις 31 Μαΐου, έως και τις 10 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το μπαράζ παραβιάσεων και προκλητικότητας από τουρκικά αεροσκάφη.
Ειδικότερα την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, τουρκικά αεροσκάφη ανάμεσά τους 4 κατασκοπευτικά CN-235, 2 ATR-72 ναυτικής συνεργασίας, 5 ελικόπτερα και 4 F-16 προχώρησαν σε 51 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Οι 5 από τις παραβιάσεις ήταν από τα μαχητικά και οι υπόλοιπες από τα άλλα αεροσκάφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση