GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΩΣΙΒΙΟ για τον (κλυδωνιζόμενο) Νετανιάχου η ανάφλεξη της βίας...

Οι βίαιες ταραχές μεταξύ Εβραίων και Αράβων στο Ισραήλ επέφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στις προσπάθειες του κύριου πολιτικού αντιπάλου του πρωθυ...



Οι βίαιες ταραχές μεταξύ Εβραίων και Αράβων στο Ισραήλ επέφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στις προσπάθειες του κύριου πολιτικού αντιπάλου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιαΐρ Λαπίντ να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση και να εκδιώξει τον Ισραηλινό ηγέτη.

Ο Ναφταλί Μπένετ, ηγέτης του δεξιού, ριζοσπαστικού κόμματος Γιάμινα, που προβάλλεται ως ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού, μετά τις ατελέσφορες βουλευτικές εκλογές της 23ης Μαρτίου, δήλωσε ότι εγκαταλείπει τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τον Λαπίντ, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, προτιμώντας μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.

Ο Λαπίντ, ηγέτης του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ («Υπάρχει μέλλον»), έχει στη διάθεσή του ακόμη τρεις εβδομάδες μετά την εντολή (διορίας 28 ημερών) που έλαβε από τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν για να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό. Εάν αποτύχει, είναι πιθανό να διεξαχθούν νέες εκλογές – οι πέμπτες στο Ισραήλ σε δύο χρόνια.

Μια συμφωνία «εναλλαγής» κατά την οποία ο Λαπίντ και ο Μπένετ θα εναλλάσσονταν στην πρωθυπουργία εξεταζόταν, αλλά αυτή θα χρειαζόταν την υποστήριξη Αράβων βουλευτών για την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ο Μπένετ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι οι τρέχουσες συγκρούσεις με την αραβική μειονότητα του Ισραήλ (21% του πληθυσμού του Ισραήλ) θα έκανε ανέφικτη μια τέτοια κυβέρνηση.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνοδεύονται από βίαιες συγκρούσεις σε «μικτές» πόλεις κοινότητες Εβραίων και Αράβων στο Ισραήλ. Συναγωγές έχουν γίνει στόχος επιθέσεων και ξεσπούν μάχες στους δρόμους, με τον πρόεδρο του Ισραήλ να προειδοποιεί για εμφύλιο πόλεμο.

Ο Μανσούρ Αμπάς, επικεφαλής του μικρού ισλαμιστικού κόμματος Ράαμ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο 12 TV ότι ο Μπένετ επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά για να τον ενημερώσει ότι μια αποκαλούμενη «κυβέρνηση εναλλαγής» με τον Λαπίντ είναι πλέον «εκτός συζήτησης».

Σε τηλεοπτική ομιλία ο Λαπίντ εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του Μπένετ, αλλά είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Ισραηλινοί πολιτικοί σχολιαστές του δίνουν λίγες πιθανότητες επιτυχίας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters


1 σχόλιο

  1. ΔΑΝΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ HILLTOP


    Η HILLTOP είναι η νούμερο ένα εταιρεία δανείων που είναι πρόθυμη να σας χορηγήσει όλους τους τύπους δανείων, ανεξάρτητα από το πόσο κακή είναι η πιστωτική σας βαθμολογία. Έχετε ανησυχήσει ψάχνοντας πού να πάρετε αυτά τα επιπλέον μετρητά, βιαστείτε τώρα και επικοινωνήστε μαζί μας στο hilltopfinancefirm@gmail.com για να λάβετε μια καταπληκτική προσφορά δανείου.

    Ένα δάνειο για να ξεπληρώσετε το χρέος σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;
    Ένα δάνειο για να αγοράσετε αυτό το αυτοκίνητο των ονείρων;

    Η HILLTOP FINANCE προσφέρει όλα αυτά τα δάνεια με
    Χωρίς κρυφές πληρωμές και πολύ λίγα έγγραφα.
    Προσφέρουμε δάνειο που κυμαίνεται από 5.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 5%.
    Οι πελάτες παγκοσμίως εκτιμούν τις προσπάθειές μας
    Και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, είμαστε οι καλύτεροι.
    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας
    Προσφέροντας τις υπηρεσίες μας ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

    Κάντε αυτό το τολμηρό βήμα σήμερα και επικοινωνήστε μαζί μας
    Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια και
    οι θετικές προσδοκίες σας θα ικανοποιηθούν υπερβολικά.

    email: hilltopfinance@protonmail.com

    email: hilltopfinancefirm@gmail.com

    whatsapp: +1 954 417 1149

    Με θερμή σκέψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση