GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ!» ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ο (παραιτηθείς) διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου...

Σε παραίτηση εξωθήθηκε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε για την πολύ υψηλή θνητ...

Σε παραίτηση εξωθήθηκε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε για την πολύ υψηλή θνητότητα στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείο, με το ποσοστό να «αγγίζει» το 100%.

Η αποχώρησή του ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας, με τον ίδιο πάντως να απαντά πως όλοι γνώριζαν για τα προβλήματα, αλλά και για τους θανάτους από κοροναϊό, που διαρκώς αυξάνονταν το τελευταίο διάστημα.

«Όλοι ήξεραν, είχα ζητήσει ενίσχυση» 
«Ο ανώτερός μου ήξερε, γνώριζε. Όλα τα SMS με τους θανάτους, ό,τι παίρνω εγώ, παίρνει και ο κ. Καρβέλης. Είναι δυνατόν ένας διοικητής νοσοκομείου να μη συζητάει το οποιοδήποτε πρόβλημα που προέκυψε με την πανδημία, με την υγειονομική περιφέρεια; Πόσο χαζός μπορεί να είναι;» σημείωσε μιλώντας στο Open.

Στη συνέχεια, απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά, ο οποίος είχε σημειώσει πως «ουδέποτε το νοσοκομείο ζήτησε τη βοήθεια εξιδεικευμένων επιστημόνων για να έρθουν να συνδράμουν» απάντησε πως ζητούσε πάντα ενίσχυση: «Στη ΜΕΘ εργάζονταν πέντε γιατροί, εκ των οποίων η μία που διορίστηκε ήταν επικουρική σε εμάς χωρίς καμία εξειδίκευση. Πάντα ζητάγαμε ενίσχυση. Και στην παθολογική κλινική. Όχι τώρα επί Covid, και παλιά».

Παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας
Ο Ανδρέας Τσώλης υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας, όχι επειδή αποδέχεται την αδράνεια που του καταλογίζεται, ενώ επισημαίνει πως για τους μαζικούς θανάτους, ζητούσε και λάμβανε απαντήσεις από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Όταν σε διαβεβαιώνει ότι έχει εγκεφαλικό, είχε σακχαρώδη διαβήτη, με ποια αιτιολογία θα έπρεπε εγώ, ως μη ειδικός, να υποψιαστώ, να κινήσω διαδικασίες για τη ΜΕΘ; Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, αποδεικνύονται οι ελλείψεις σε προσωπικό και ό,τι έχει ζητηθεί υπάρχει εγγράφως…».

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει: «Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».


1 σχόλιο

  1. Ανακοίνωση της Τ.Ο. Αγρινίου του ΕΠΑΜ

    Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός χαρτοπόλεμου του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς και του Υπουργείου Υγείας και του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριου Σαλμά, για το ποιος φταίει για τη θνητότητα της ΜΕΘ-COVID του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, η θνητότητα σε αυτήν τη μονάδα έφτασε στο απόλυτο 100%! Και, φυσικά, το Υπ. Υγείας, “νίπτοντας τας χείρας του”, απέδωσε όλες τις ευθύνες στον Διοικητή του Νοσοκομείου, αναφέροντας ότι έχει “διοικητικές και ποινικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν από την Εισαγγελία Αγρινίου” και οδηγώντας τον σε παραίτηση.

    Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κύριο που όλα αυτά τα χρόνια παρίστανε τον Διοικητή του Νοσοκομείου μόνο και μόνο για να εισπράττει τον πλουσιοπάροχο μισθό του, ότι έπρεπε να το περιμένει. Στην πρώτη στραβή θα τα έριχναν επάνω του για να μπορέσουν να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή. Τώρα δικαιολογείται γιατί δεν ήρθε ποτέ ο κ. Σαλμάς (επίκουρος καθηγητής ιατρικής και κυβερνητικός βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) να δει τι γίνεται στο Νοσοκομείο από το 2019 που το είχε επισκεφθεί για προεκλογικούς λόγους.

    Εμείς όμως ρωτάμε τον πρώην πλέον διοικητή του νοσοκομείου, τι ακριβώς έκανε για να ενημερωθούν οι πολίτες του Αγρινίου και των γύρω περιοχών σε τι κατάσταση βρίσκεται το Νοσοκομείο; Η απάντηση είναι απλή. ΤΙΠΟΤΑ. Καθόταν εισέπραττε το μισθό του και από δω πάνε κι άλλοι.

    Το ίδιο βέβαια θα πάθει και αυτός που θα αναλάβει να παριστάνει τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου. Και όλα αυτά γίνονται γιατί πρέπει να εξοργιστεί ο κόσμος με τον δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου και έτσι να μπορέσουν πιο εύκολα μέσω ενός ΣΔΙΤ να το παραδώσουν σε ιδιωτικά χέρια. Και δόξα τω θεώ, στην περιοχή μας υπάρχουν πολλοί που το λιγουρεύονται…

    Αγρίνιο, 7 Ιουνίου 2021
    Η Τ.Ο. Αγρινίου του Ε.ΠΑ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση