GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗ! Αντιπαρασιτικό φάρμακο κατά του κορονοϊού από την Οξφόρδη...

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε χθες  ότι διεξάγει κλινική δοκιμή του αντιπαρασιτικού φαρμάκου ιβερμεκτίνη ως υποψήφιας θεραπείας γι...


Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε χθες  ότι διεξάγει κλινική δοκιμή του αντιπαρασιτικού φαρμάκου ιβερμεκτίνη ως υποψήφιας θεραπείας για την Covid-19, στο πλαίσιο του φιλόδοξου κυβερνητικού προγράμματος Principle για την ανάπτυξη θεραπειών για εξωνοσοκομειακούς ασθενείς.΄

Οι πρώτες εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι η ιβερμεκτίνη μειώνει την αναπαραγωγή του ιού, ενώ πιλοτική μελέτη σε εθελοντές έδειξε ότι η έγκαιρη χορήγηση του φαρμάκου ενδέχεται να μειώνει το ιικό φορτίο και τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε ασθενείς με μέτρια νόσο.

Η ιβερμεκτίνη ήδη χρησιμοποιείται στην Ινδία και άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της Covid-19, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν συνιστούν τη χρήση της για αυτό τον σκοπό.

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1970 για την εξουδετέρωση παρασιτικών σκουληκιών. Μπορεί να προκαλέσει ως παρενέργειες πυρετό, κνησμό και έκζεμα.

«Συμπεριλαμβάνοντας την ιβερμεκτίνη σε μια μεγάλης κλίμακας μελέτη όπως η Principle, ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε επαρκείς ενδείξεις για να διευκρινίσουμε πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία κατά της Covid-19 και κατά πόσο υπάρχουν οφέλη ή βλάβες από τη χρήση της» δήλωσε ο δρ Κρις Μπάτλερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Εκτός της λίστας των εθελοντών της μελέτης θα μείνουν όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ, όσοι λαμβάνουν το αντιπηκτικό βαρφαρίνη καθώς και όσοι λαμβάνουν φάρμακα που ενδέχεται να αλληλεπιδρούν με την ιβερμεκτίνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση