GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "Κίνημα 26 Ιούλη" καθοδηγεί τον αγώνα για την Πατρίδα!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους... » ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...
»
...

Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ - "Λένιν"
[Βλέπε, σε: ¡Patria o Muerte! * Πατρίδα ή θάνατος!]

Δεν ξεχνάμε το "Κίνημα 26 Ιούλη"!
26 Ιούλη του 1953...
η χρονιά των 100 χρόνων από τη γέννηση του Χοσέ Μαρτί, του ποιητή και συγγραφέα, Εθνικού Ήρωα της Κούβας και σύμβολο του αγώνα για την ανεξαρτησία της, μια ομάδα νεαρών, με επικεφαλής τον Φιδέλ Κάστρο, μπήκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία της Κούβας και πραγματοποίησαν την επίθεση στους στρατώνες της Μονκάδα, του Σαντιάγο της Κούβας και αυτή του Κάρλου Μανουέλ ντε Σεντπές ντε Μπέιμο.

Εκείνη την ημέρα, όταν όλοι οι μαχητές ήταν έτοιμοι, διαβάστηκε το Μανιφέστο της Μονκάδα, γραμμένο από τον νεαρό ποιητή Ραούλ Γκόμεζ Γκαρσία. Ο Ραούλ Γκαρσία διάβασε τους στίχους του με τίτλο «Είμαστε ήδη σε μάχη» και ο Φιδέλ απευθύνθηκε σε όλους μ' αυτή την προτροπή:
«Σύντροφοι... σε λίγες ώρες θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε· ωστόσο, ακούστε προσεκτικά, σύντροφοι! Ότι και να συμβεί το κίνημα θα θριαμβεύσει. Αν αύριο νικήσουμε, αυτό που ήθελε ο Χοσέ Μαρτί θα γίνει νωρίτερα πραγματικότητα. Εάν συμβεί το αντίθετο, η ενέργειά μας θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τον λαό της Κούβας, ώστε να πάρει τη σημαία και να προχωρήσει μπροστά».

Η νίκη έφθασε στην πραγματικότητα λίγα χρόνια αργότερα, όταν οι αντάρτες με επικεφαλής τον Φιδέλ κατέβηκαν την πρώτη Γενάρη του 1959 νικηφόρα από τη Σιέρρα Μαέστρα και στις 8 του μήνα μπήκαν στην Αβάνα!

Σήμερα η Κούβα του Φιδέλ και του Τσε δέχεται μια νέα ιμπεριαλιστική επίθεση συκοφάντησης, μαζί με το φονικό εμπάργκο. Οι ιμπεριαλιστές νομίζουν, εθελοτυφλούν πως μπορούν να γκρεμίσουν τη σοσιαλιστική Κούβα.
Όμως, όπως είπε ο αιώνιος Κομαντάντε Φιδέλ: «Οι δύσκολοι καιροί είναι το καλύτερο μέτρο του καθενός... του θάρρους και της ανδρείας του καθενός... των αρετών των ανθρώπων και, πάνω απ' όλα, των αρετών ενός λαού και του πατριωτισμού και των επαναστατικών αρετών... δεν χάθηκαν και δεν θα χαθούν ποτέ σ' αυτό το λαό».

 

 

«Το καθήκον μας είναι να αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή,
για την Πατρίδα μας, για τον πλανήτη μας και για την ανθρωπότητα.
»
Φιδέλ Κάστρο

* Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Περισσότερα για τη σοσιαλιστική Κούβα στο φιλόξενο "PRESS-GR": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση