GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ! ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4,8R στο Ηράκλειο....

Σπασμένες τζαμαρίες, ρωγμές σε τοίχους και πολλές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερ...


Σπασμένες τζαμαρίες, ρωγμές σε τοίχους και πολλές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο. 

Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι, καθώς εκεί ο σεισμός έγινε πιο αισθητός, ενώ τη σεισμική δόνηση έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον τέσσερις μετασεισμοί έντασης από 3 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο δυνατός σεισμός «ξύπνησε» τους κατοίκους τόσο του Αρκαλοχωρίου όσο και της υπόλοιπης περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Όπως μαρτυρούν στο cretapost, ο συγκεκριμένος σεισμός είχε και ένταση και διάρκεια ενώ για μία ακόμα φορά ακούστηκε βοή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγες οι μικροζημιές που έγιναν καθώς υπήρξαν γλάστρες, πιάτα και άλλα οικιακά σκεύη που έπεσαν και έσπασαν ενώ παράλληλα παρατηρήθηκαν κάποιες ρωγμές.

Ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός μέχρι στιγμής.

«Δεν εμπνέει ανησυχία»
«Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία, πρόκειται για μεγέθη σεισμών που δίνει η περιοχή και σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθούμε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100.3, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής συνέστησε την προσοχή των πολιτών για τα πολύ παλιά σπίτια τα οποία, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να κατοικούνται γιατί υπάρχει κίνδυνος ακόμη και με σεισμούς αυτού του μεγέθους να πέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση