GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ! ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ θα επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό...

Ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μετά την  ψήφιση της τροπολογίας που περιλαμβάνει τους υγειονομικούς, τους ...


Ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μετά την  ψήφιση της τροπολογίας που περιλαμβάνει τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στα γηροκομεία και το ΕΚΑΒ.

Στο μικροσκόπιο οι εκπαιδευτικοί
Η τροπολογία που ψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ προκαλεί σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική την τροπολογία και εγκαλούν την κυβέρνηση ότι αγνοεί την εισήγηση της επιτροπής Βιοηθικής.

Μάλιστα αυτό που πυροδοτεί ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις είναι το γεγονός ότι με αλλαγές της τελευταίας στιγμής εξουσιοδοτείται ο υπουργός Υγείας να επεκτείνει και για άλλους κλάδους και κατηγορίες του πληθυσμού την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Πάντως τα μηνύματα που έστειλαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δείχνουν στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας και για άλλους κλάδους πέραν των υγειονομικών, του ΕΚΑΒ και των γηροκομείων.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία αλλά και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Πικραμμένου «δείχνουν» ότι επίκειται επέκταση της υποχρεωτικότητας. Μάλιστα ο κ. Πικραμμένος ανέφερε εκπαιδευτικούς, ναυτικούς, παιδιά, φοιτητές και φαντάρους.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι υπάρχουν στο τραπέζι των ειδικών σκέψεις για διεύρυνση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού δημιουργούν κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης που εκφράστηκε και σήμερα στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση