GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΙΤΕ πού τοποθετήθηκαν οι πρώτες κάμερες για την παραβίαση του «κόκκινου»...

Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβιάσεων του κόκκινου σηματοδότη.  Στη λεωφόρο Ποσειδώνος τοποθετήθηκαν ...


Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβιάσεων του κόκκινου σηματοδότη. 

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος τοποθετήθηκαν οι πρώτες κάμερες παρακολούθησης για τις παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη.Η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά έτσι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τη δοκιμαστική λειτουργια του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, καθώς πρόκειται για μία πολυσύχναστη οδική αρτυρια, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, αλλά και της ΕΛΑΣ, παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

«Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου ενισχύει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων» σημείωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

«Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τις ζωές, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών» τόνισε. Και συνέχισε: «Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από τη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής. Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση, αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και φυσικά η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια, συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση