GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ελεύθεροι δεν θα ξεχάσουν την "Κόκκινη με το φακό"!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Για να ζήσεις με τιμή πρέπει να λιώσεις, ν' αναστατωθείς, να πολεμήσεις, να κάνεις λάθη, να ξεκινήσεις απ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Για να ζήσεις με τιμή πρέπει να λιώσεις, ν' αναστατωθείς,

να πολεμήσεις, να κάνεις λάθη, να ξεκινήσεις απ' την αρχή...

και να τα πετάξεις όλα μακριά, και να ξεκινήσεις ξανά
και να παλεύεις και να χάνεις αιώνια.
Η ηρεμία είναι η δειλία της ψυχής.»
Λέων Τολστόι

Το όνομά της ήταν Αικατερίνη (Κάτια) Κατίνα, πολεμική φωτορεπόρτερ-ανταποκριτής από το Ντονμπάς.

Σκληρή η μοίρα για τη γενναία νεαρή γυναίκα, που όλοι στο Ντονμπάς την γνώριζαν ως "Η Κόκκινη με το φακό". Αρρώστησε πριν από λίγο καιρό, αφού έλαβε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια επέστρεψε στα χαρακώματα της στο μέτωπο.

Πριν από δύο ημέρες νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση με εγκεφαλικό επεισόδιο και δυστυχώς μας άφησε χθες το πρωί. 35 χρόνων, μοντέλο και δημοσιογράφος, μια σύντομη ζωή, αλλά την έζησε σκληρά και έντονα στα 7 χρόνια πολέμου από το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας.

Η Κάτια ήταν ατρόμητη, δεν φοβόταν τίποτα! Ούτε σφαίρες, ούτε θάνατο. Από την έναρξη της Αντίστασης εντάχθηκε στον αγώνα υπερασπιζόμενη τις αξίες και τις αρχές που της είχε διδάξει ο παππούς της, ο οποίος πολέμησε τους Ναζί στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Συμμετείχε στις διαδηλώσεις εναντίον των εγκλημάτων του ναζιστικού Ουκρανικού καθεστώτος στο Ντόνετσκ. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος πολεμική ανταποκρίτρια από την αρχή της σύγκρουσης κι αρνήθηκε να εργαστεί για ένα μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων με έδρα την Κριμαία, για να μην εγκαταλείψει το Ντονμπάς.

Μέρες ενός μοντέλου στο Ντονμπάς που έγινε δημοσιογράφος πολεμική ανταποκρίτρια, για τις ιδέες της, για το μέλλον της Μητέρας Πατρίδας της (Γενάρης 2017):

Λάτρευε τα παιδάκια που υπέφεραν τον πόλεμο των τρομοκρατών ναζί της Ουκρανίας....


Η "Η Κόκκινη με το φακό" πραγματοποίησε και ανθρωπιστικές δράσεις, με στόχο κυρίως τα παιδιά στην πρώτη γραμμή της αντίστασης στους ναζί της "πολιτισμένης" Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δεκέμβρη του 2016, για παράδειγμα, ήταν αυτή που φορούσε με τον Άγιο Βασίλη τα χαρακτηριστικά κοστούμια και μοίραζαν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά στα παιδιά του μαρτυρικού χωριού Zaïtsevo.

Η "Κόκκινη" βίωσε έναν ακόμη μεγάλο πόνο πριν από δύο χρόνια. Έχασε τον σύντροφό της Αντρέι Κουζκί, με όνομα μαχητή "Ο βιολοντσελίστας" (The cellist), που δολοφονήθηκε από του ναζί της Ουκρανίας κοντά στο Ντονέτσκ. Νεαρός ήρωας της Οδησσού , ο οποίος μετά το πογκρόμ των Ουκρανών ναζί εντάχθηκε αμέσως ως πολιτοφύλακας στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της "Λαϊκής Δημοκρατία του Ντονέτσκ". Μια "αυτοεπιβαλλόμενη επιλογή" όπως είπε τότε, μετά τις σφαγές της 2 Μάη 2014 [Βλέπε, σε: Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Οδησσό... καμία συγχώρεση στη βρώμικη ελληνόφωνη εμπλοκή!].

Παραφράζοντας τον
Λέων Τολστόι... Αυτοί είναι οι ήρωες του Ντονμπάς που "ζουν με τιμή... αναστατώνονται, λιώνουν, παλεύουν και πεθαίνουν με τιμή"!

Γι' αυτούς δεν θα ασχοληθεί καμία ΕΣΗΕΑ, καμία Ένωση φωτορεπόρτερ, κανένα πολιτικό κόμμα... πόσο μάλλον η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, ή η "αριστερά της εποχής μας, η Νατοϊκή "αριστερά". Όπως δεν ασχολήθηκαν με τη Συρία, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, τη Λευκορωσία, τη Βολιβία, το Ιράν, την Υεμένη, το Περού, τη Νικαράγουα, τη σοσιαλιστική Κούβα κι όπου ο ιμπεριαλισμός δείχνει τα δόντια του στους ανυπότακτους λαούς. 

Πότε θα πληρώσουν για την τραγωδία της Ουκρανίας;

Καλό ταξίδι "Κόκκινη με το φακό"...

Η "Κόκκινη" ονειρεύτηκε να δει την ειρήνη να επιστρέψει σε ένα Ντονμπάς που θα αποκατασταθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία. Δυστυχώς, δεν έζησε αρκετά για να δει το όνειρό της να πραγματοποιείται. Η κηδεία της Κάτια θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ντόνετσκ. Θα ξεκουραστεί στο μεγάλο νεκροταφείο της πόλης, όχι μακριά από τους Διοικητές Motorola και Guivi, τον Alexander Zakhartchenko κι όσους έπεσαν στο βωμό της Λευτεριάς και της Ανεξαρτησίας, στο βωμό του Αντιιμπεριαλιστικού αγώνα!

Καμία συγχώρεση στο κομπραδόρικο ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα, με "αριστερό" ή δεξιό περιτύλιγμα, που απλώς αναλαμβάνει ρόλο κυβερνητικής διαχείρισης ξένων συμφερόντων κι εφαρμόζει τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Ο 17χρονος Βαντίμ Παπούρα, νεολαίος κομμουνιστής ανάμεσα στα θύματα των Ουκρανών νεοναζί, σύμβολο αγώνα των Ελεύθερων του κόσμου.


 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση