GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ! ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ δημοσιογράφο στο κεφάλι...

Η επίθεση εναντίον Ολλανδού δημοσιογράφου ειδικευμένου στο ρεπορτάζ για υποθέσεις ποινικής φύσης, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά από σφαίρες ...



Η επίθεση εναντίον Ολλανδού δημοσιογράφου ειδικευμένου στο ρεπορτάζ για υποθέσεις ποινικής φύσης, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά από σφαίρες αργά το βράδυ χθες Τρίτη στο Αμστερνταμ, είναι «σοκαριστική» και «αδιανόητη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη. 

Εναντίον της ελευθερίας του Τύπου
«Η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Βρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας», είπε ο κ. Ρούτε.

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκε ο Ολλανδός ρεπόρτερ σε δρόμο, στο κεντρικό Άμστερνταμ.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Parool, ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Η αστυνομία υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της ότι ένας άνδρας δέχθηκε πυρά στο Άμστερνταμ χωρίς να αποσαφηνίζει την ταυτότητά του.

«Ένας άνδρας μόλις πυροβολήθηκε στη Lange Leidesdwarsstrat» ανέφερε η ανακοίνωση. Πρόκειται για δρόμο κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης. ««Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο σημείο και η αστυνομία αναζητά τον δράστη ή τους δράστες».

 

Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι
Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Η εφημερίδα Parool δημοσίευσε μια φωτογραφία από το σημείο, με πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους γύρω από ένα άτομο που βρίσκεται στο έδαφος. 

Ο Πέτερ Ντε Βρις έχει δεχτεί απειλές στο παρελθόν μετά την εμπλοκή του με αρκετές υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση