GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ! Το "Pride Parade" στην Τιφλίδα ακυρώθηκε μετά από βίαιες συγκρούσεις...

Η «παρέλαση υπερηφάνειας» που σχεδιάστηκε για τη Δευτέρα στην Τιφλίδα ακυρώθηκε μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αντιπάλων της διαδήλω...


Η «παρέλαση υπερηφάνειας» που σχεδιάστηκε για τη Δευτέρα στην Τιφλίδα ακυρώθηκε μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αντιπάλων της διαδήλωσης και της αστυνομίας της Γεωργίας.

 "Η πορεία δεν θα πραγματοποιηθεί", δήλωσαν οι διοργανωτές του "March for Dignity" στο Facebook. «Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε ανθρώπινες ζωές», λέγεται ότι δικαιολογήθηκαν. Οι δρόμοι είναι «γεμάτοι βίαιοι επιτιθέμενοι».

Αρκετές εκατοντάδες αντίπαλοι της διαδήλωσης για τα δικαιώματα της κοινότητας LGBTQ είχαν ήδη συγκεντρωθεί το πρωί κοντά στο κοινοβούλιο της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας του Καυκάσου. Όπως φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα, μερικοί από αυτούς είχαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία και επίσης επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους. Οι διοργανωτές δήλωσαν επίσης ότι τα γραφεία τους είχαν δεχθεί επίθεση από "ομοφοβικούς".

Τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα έδειξαν ότι οι άνθρωποι ανεβαίνουν στο κτίριο γραφείων του οργανισμού και καταστρέφουν σημαίες ουράνιου τόξου που δημοσιεύτηκαν εκεί. Η αστυνομία ήταν εκεί, αλλά δεν αντέδρασε, όπως ανακοίνωσε ο διοργανωτής Tamaz Sozashvili στο Twitter. «Καμία λέξη δεν μπορεί να εξηγήσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου. Αυτός είναι ο τόπος εργασίας μου, το σπίτι μου, η οικογένειά μου. Αφήνοντας μόνος μπροστά στη βαριά βία », έγραψε ο ακτιβιστής. Κατηγόρησε την κυβέρνησή του ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους ειρηνικούς πολίτες κατά την άσκηση της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.

Η Γεωργία θεωρείται μια πολύ συντηρητική χώρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εξαιρετικά ισχυρή στη Δημοκρατία του Καυκάσου. Ο πρωθυπουργός Ιράκλι Γκαριμπασβίλι μίλησε επίσης κατά της «Παρέλασης υπερηφάνειας». Επισήμανε τον κίνδυνο συγκρούσεων επειδή τέτοιες διαδηλώσεις ήταν "απαράδεκτες για μεγάλο μέρος της γεωργιανής κοινωνίας". Οι ακτιβιστές τον κατηγόρησαν τότε ότι ενθάρρυνε τις δεξιές ομάδες με την κατάθεσή του.
mfh / AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση