ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΓΗ στα κυπριακά χρονικά! Πολίτες Vs Κράτους για τον (υποχρεωτικό) εμβολιασμό...

Share it:

Η πιο μεγάλη αγωγή στα κυπριακά χρονικά κατατέθηκε  στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από το Δικηγορικό Γραφείο Σάββας Χρ. Σαββίδης και Συνεργάτες και αφορά διεκδίκηση αποζημιώσεων για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων λόγω των μέτρων, τα οποία εισήγαγαν τα διατάγματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η αγωγή, όπως πληροφορούμαστε, στρέφεται εναντίον του Κράτους και του Υπουργού Υγείας.

Όπως ανέφερε στο philenews o δικηγόρος, Σάββας Σαββίδης, οι 200 ενάγοντες αιτούνται επίσης από το Δικαστήριο σειρά αναγνωριστικών αποφάσεων και διακηρύξεων για κατάργηση του λεγόμενου safe pass, της κήρυξης ως παράνομης και αντισυνταγματικής της άμεσης ή έμμεσης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με οποιαδήποτε εμβόλια για τον κορωνοιο σε σχέση με τους ιδίους, όπως και σειρά άλλων διαταγμάτων νομικής και οικονομικής φύσεως.

Οι ενάγοντες επίσης κατέθεσαν και ενδιάμεση αίτηση, με την οποία αιτούνται την έκδοση σχετικού απαγορευτικού διατάγματος, σε σχέση με βασικά ζητήματα του λεγόμενου safepass σε ό,τι αφορά τους ίδιους και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον άμεσο ή έμμεσο εξαναγκασμό σε εμβολιασμό, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι «όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίζει και να αποφασίζει πώς θα χειριστεί τα θέματα της υγείας του και του σώματός του. Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα επίσης να απαιτεί όπως δεν παραβιάζει η κρατική εξουσία τα κατοχυρωμένα του δικαιώματά του και όπως ευρίσκονται κάθε φορά πολύ πιο ήπιοι τρόποι - από τη στιγμή που υπάρχουν - για αντιμετώπιση μιας κατάστασης, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και της αρχής της αναλογικότητας».
Share it:

Δικαστικά

Εμβόλιο

Επικαιρότητα

Επιλογές

Κύπρος

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση