GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ της κυβέρνησης, οι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές και τα αδιέξοδα Μητσοτάκη...»

Από τον Αντώνη Μυλωνάκη*  Είκοσι πέντε μήνες στην εξουσία η ΝΔ και φαίνεται ότι άρχισε η κατάρρευσή της. Το προφίλ του πρωθυπουργού έχει υπ...

Από τον Αντώνη Μυλωνάκη* 

Είκοσι πέντε μήνες στην εξουσία η ΝΔ και φαίνεται ότι άρχισε η κατάρρευσή της. Το προφίλ του πρωθυπουργού έχει υποστεί μεγάλη φθορά αφού σε όλους τους τομείς που κλήθηκε να πάρει σοβαρές αποφάσεις και να αντιμετωπίσει καταστάσεις και προβλήματα, όπως τα εθνικά θέματα (Συμφωνία των Πρεσπών, Ελληνοτουρκικά), την παράνομη μετανάστευση, την οικονομία, τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές) και την αντιμετώπιση του covid-19, η αποτελεσματικότητά του μετρήθηκε πολύ κάτω του μετρίου.

Το Επιτελικό του κράτος - που από την αρχή φαίνονταν ότι δεν θα αποδώσει - κατέρρευσε πολύ πιο γρήγορα από τα αναμενόμενα. Παρά τις αλλαγές τις οποίες κατά καιρούς αλλά και πρόσφατα επιχειρήθηκαν, όχι μόνο δεν το συνέφεραν, αλλά αντίθετα δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα κυρίως στη βάση της ΝΔ η οποία βράζει στο ζουμί της με τη συμπεριφορά και την απαξίωση ενεργών στελεχών της από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κυριαρχεί στην κυβέρνηση, λαμβάνει αποφάσεις και κουνά το δάκτυλο σε μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη της ΝΔ που εξοργίζουν τους πολίτες και γενικά το Μαξίμου είναι ένα Επιτελικό κράτος σκέτο... ανέκδοτο.

Αξιοθρήνητο φαινόμενο, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ έχουν καιρό τώρα γυρίσει την πλάτη στον αρχηγό τους. Τα πηγαδάκια εντός και εκτός βουλής και οι συζητήσεις τους δείχνουν την αντιπάθειά τους στο πρόσωπό του. Ο φόβος όμως των ερχόμενων εκλογών κλείνει τα στόματα και περιορίζει τις αντιδράσεις τους, αφού καλά γνωρίζουν ότι με την απλή αναλογική από τους 158 που είναι σήμερα, πάνω από 50 θα μείνουν να γυαλίζουν τον πάγκο, ενώ με τις επαναληπτικές εκλογές πολλοί δεν θα έχουν καμιά τύχη αφού θα γίνουν με λίστα στην οποία πρώτη θέση πίστα θα έχουν οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ, ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ, Αριστερίζοντες και ΛΟΑΤΚΙ.

Η φθορά είναι πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου και μεγενθύνεται από την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ίδιου του πρωθυπουργού και πρωτοκλασσάτων στελεχών κυβέρνησης και Μαξίμου. Η σκέψη ότι με αιχμή τα μπουκωμένα από χρήματα - δωράκια στους ιδιοκτήτες των πανελλαδικών ΜΜΕ για να τον υμνούν καθημερινά, θα μπορούσε η κυβέρνηση να παραμυθιάσει τον ελληνικό λαό αποδεικνύεται παντελώς λανθασμένη, αφού με την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών (πλην των μουτζαχεντίν νεοδημοκρατών) προσφέρουν τελικά πολύ κακές υπηρεσίες στο αφεντικό τους.

Από βδομάδα ανοίγει η βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς αρχηγούς και θα πρέπει να αιτιολογήσει την πλήρη αποτυχία του απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές με άπνοια που κατέστρεψαν πάνω από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, χιλιάδες ιδιοκτησίες ατομικές και επαγγελματικές και άφησαν χιλιάδες πολίτες και ζωντανά στο έλεος του Θεού.

Σε όλα αυτά έχει να αντιμετωπίσει και τις κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις οι οποίες τον τρομάζουν πλέον για έναν και μοναδικό λόγο. Η απίστευτα μεγάλη άνοδος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ του Κυριάκου Βελόπουλου - παρά την προσπάθεια φίμωσης του ίδιου του προέδρου και των βουλευτών του από ΜΜΕ και Διαδίκτυο - έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό στο Μαξίμου, αφού γνωρίζει πολύ καλά ο πρωθυπουργός ότι το ποσοστό που χάνεται από τη ΝΔ κατευθύνεται στοχευμένα στο πατριωτικό κόμμα. Είναι δε τόσο μεγάλη η αγωνία του να μην υπάρχει αύριο στη Βουλή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, που έχει φτάσει στο σημείο ανοιχτά να κτυπάει ανελέητα το κόμμα και τον πρόεδρό του. Η συμπεριφορά του βαθέως κράτους, του σάπιου συστήματος εξουσίας του Μαξίμου με τα κτυπήματα στον Κυριάκο Βελόπουλο κάτω από τη μέση, είναι τόσο ακραία όσο ακραία ήταν και τα κτυπήματα των Σταλινικών και ναζιστικών πραιτωριανών κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ
Οι προτάσεις των περισσοτέρων στενών συμβούλων του είναι να πάει μέσα στο φθινόπωρο σε εκλογές για να έχει αφ΄ενός τον αιφνιδιασμό και αφ΄ετέρου να προλάβει τα πολύ δύσκολα που είναι δυστυχώς μπροστά του.
Ο ίδιος, αν μπορούσα να τον αναλύσω, πιστεύω ότι είναι στο πουθενά. Εχει βραχυκυκλώσει και δεν μπορεί να πάρει προς το παρόν καμιά σοβαρή απόφαση.
Στη σκέψη του θα ήταν ένας ανασχηματισμός πριν την ομιλία του στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο για να δείξει μιά επανεκίνηση της κυβέρνησης, αλλά και πάλι διστάζει. Ποιον ή ποιους από τους νυν υπουργούς τους να αλλάξει;;;

Απ΄ότι δείχνουν τα πράγματα δύσκολα μπορεί να αντικατασταθούν Άδωνις Γεωργιάδης ή Μάκης Βορίδης, οι οποίοι του δίνουν πόντους στο δεξιό ακροατήριο. Τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη τον θέλουν οι Αμερικανοί. Ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος χειρίζονται θέματα εξωτερικών και άμυνας που καίνε αυτή την εποχή. Κάποιους άλλους περιφερειακούς του υπουργικού συμβουλίου, πιθανόν αν αποφασίσει ανασχηματισμό, να τους θυσιάσει τοποθετώντας βουλευτές Νεοδημοκράτες για να σταματήσει τον πόλεμο και τις μουρμούρες στο εσωτερικό του κόμματος.

Η κατηφόρα πάντως που έχει πάρει ο ίδιος και η ΝΔ δεν έχει αναστροφή. Η Ελληνική κοινωνία και κυρίως ο πατριωτικός χώρος περίμενε τουλάχιστον η Νεοδημοκρατική κυβέρνηση Μητσοτάκη να ήταν κατά τι καλύτερη από αυτή των κατσαπλιάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι ο νεοφιλελευθερισμός, το σύστημα με το οποίο πορεύεται και κυβερνά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι το χειρότερο σύστημα διακυβέρνησης, εξομοιούμενο με απολυταρχικά καθεστώτα τα οποία έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν από τον περήφανο ελληνικό λαό.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η απειλή της παντοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι το βασικό επιχείρημα που μπορεί να τον κάνει να πάει σε πρόωρες εκλογές.
Κατ΄αρχάς ο ίδιος το έχει αποκλείσει πολλές φορές δημοσίως και - σαν θεσμικός που θέλει να φαίνεται - είναι πολύ δύσκολο να το αναιρέσει. Άλλωστε η βοήθεια που έχει από Γερμανία και Γαλλία, αλλά και τα χρήματα που του έχουν υποσχεθεί από την ΕΕ σαν υπάκουος πρωθυπουργός που είναι, του δίνουν τη δυνατότητα και το 2022 να έχει η χώρα μια χρονιά με χαλαρή δημοσιονομική προσαρμογή για τη μετά-covid εποχή.
Ήδη έχει ανακοινώσει μειώσεις φόρων από τις αρχές του επόμενου έτους και φαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα θα το έχει από το 2023, οπότε το ερχόμενο φθινόπωρο θα ήταν μια καλή χρονιά να σκεφθεί πρόωρες εκλογές.

Ένα άλλο θέμα επίσης που τον βοηθάει να προχωρήσει η κυβέρνησή του, είναι ότι δεν έχει Αξιωματική αντιπολίτευση αλλά ούτε και ουσιαστική, πλην ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, αντιπολίτευση γενικότερα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει σηκώσει εδώ και καιρό λευκή πετσέτα και περισσότερο πλάτη βάζει στον πρωθυπουργό παρά αντιπολίτευση κάνει.
Το ΚΙΝΑΛ αργοπεθαίνει στα δικά του προβλήματα ψάχνοντας για αρχηγό.
Το ΚΚΕ, όπως πάντα, το πλέον συστημικό κόμμα του κοινοβουλίου κι ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜΕΡΑ25 αλλού σφυρίζει.

Έχει μείνει μόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου που με 10 βουλευτές παλεύει με ένα σκληρό σύστημα εξουσίας, καταγγέλοντας τα κακώς κείμενα και κάνοντας προτάσεις μπας κι αλλάξει τη νοοτροπία προς όφελος των τσακισμένων πολιτών.
Αυτό πάντως που θα βόλευε τον πρωθυπουργό και θα τον έβγαζε από τη δύσκολη θέση θα ήταν μια συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ χωρίς προϋποθέσεις και όρους από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Μια τρόικα του εσωτερικού, ας πούμε, η οποία θα περάσει ότι απαιτούν τα ξένα κέντρα αποφάσεων με μεγάλη ευκολία.
Κάτι όμως που για ώρα δεν φαντάζει εφικτό, αφού Φώφη και Τσίπρας θέλουν από την πίτα το κάτι τις τους.
Και ο νοών νοήτω.. γιατί μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα θα βρεθούν όλοι αντιμέτωποι με τον πατριωτικό κόσμο και με μεγάλο πολιτικό αντίπαλο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η οποία ήδη έχει ζητήσει από τον λαό να κυβερνήσει μια τετραετία για να τ΄αλλάξει όλα και να κάνει πάλι την Ελλάδα μεγάλη και περήφανο τον Ελληνικό λαό.

Όλα αυτά όμως είναι σκέψεις που θα απασχολήσουν άμεσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει πως θα πορευθεί, για να μην έχει τη τύχη του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα.

*Βουλευτής Α΄Ανατολικής Αττικής
Ελληνική Λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση