GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις νεκροί από πυρά των Ταλιμπάν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά των Ταλιμπάν στ...



Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά των Ταλιμπάν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και ένας πρώην αξιωματικός της αφγανικής αστυνομίας, μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης άνοιξαν πυρ εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων, όταν κάτοικοι προσπάθησαν να υψώσουν την αφγανική σημαία σε πλατεία της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Καμπούλ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αμαυρώνει τις προσπάθειες των Ταλιμπάν να παρουσιάσουν ένα πιο ειρηνικό και συμφιλιωτικό πρόσωπο μετά την είσοδο τους στην Καμπούλ και την ανάληψη του ελέγχου ολόκληρης της χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες δημόσιες εξαγγελίες τους, δεν σκοπεύουν να εκδικηθούν τους παλιούς εχθρούς τους στο εσωτερικό, ενώ σκοπεύουν να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών στο πλαίσιο του ισλαμικού νόμου της Σαρίας.
Πηγή: REUTERS


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση