GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΙΣΡΑΗΛ: Οι περισσότεροι στα νοσοκομεία είναι εμβολιασμένοι!

  Ισραηλ οι περισσοτεροι στα νοσοκομεια εμβολιασμενοι #ανεμβολιαστοι https://t.co/W3qJ4binbN — Out of the box (@BitcoinEnthusi) August 14, ...

 

Το Ισραήλ θεωρείται ως το «χρυσό πρότυπο» για τον τρόπο διεξαγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Έχει δει περίπου το 70% του πληθυσμού της να δέχεται το τρύπημα. Οι Ισραηλινοί βασίστηκαν κυρίως στο εμβόλιο Pfizer. 

Ωστόσο, πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας, Naftali Bennett, δήλωσε ότι το εμβόλιο Pfizer είναι «σημαντικά λιγότερο» αποτελεσματικό έναντι της λεγόμενης παραλλαγής Delta . Αυτό προκύπτει από μια δήλωση του περασμένου Ιουνίου του Ran Balicer, ο οποίος ηγείται μιας συμβουλευτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων για την ισραηλινή κυβέρνηση,  ανακοινώνοντας  ότι η χώρα μπορεί να καταλήξει ξανά σε αποκλεισμό. Ο Μπαλίσερ και άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι το 90 % των νέων περιπτώσεων προκλήθηκαν από την παραλλαγή Delta.

Τώρα, ένας Ισραηλινός γιατρός αποκάλυψε μια βόμβα κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης. Στη συνέντευξη στις 5 Αυγούστου στο ισραηλινό Chanel 13 , ο Δρ Kobi Haviv, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου Herzog στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των ασθενών με κορονοϊό σε ισραηλινό νοσοκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με σοβαρή ασθένεια.

Ο Δρ Χάιβιβ διευκρίνισε περαιτέρω ότι: «Το 95% των βαρέων ασθενών εμβολιάζονται», προσθέτοντας «το 85-90% των νοσηλειών είναι σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα» και το νοσοκομείο «ανοίγει όλο και περισσότερους θαλάμους COVID». Αυτό τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι «η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εξαφανίζεται».

Από τους 72 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19, 25 ασθενείς ήταν σε «κρίσιμη κατάσταση», 38 σε «μέτρια» κατάσταση και 9 σε «ήπια» κατάσταση. Αναφέρθηκαν δύο θάνατοι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Τα στοιχεία του  Ισραηλινού Υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκαν στις 22 Ιουλίου δήλωσαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer-BioNTech στην πρόληψη του COVID-19 έχει πέσει από 90 % σε μόλις 39 %, συμπίπτοντας με την εξάπλωση της παραλλαγής Delta στη χώρα. 

Όλα αυτά δημιουργούν ένα σημαντικό ερώτημα όσον αφορά την Αυστραλία. Μετά το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο στις 30 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Scott Morrison ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν « ειδικοί κανόνες» για τα άτομα που εμβολιάζονται επειδή παρουσιάζουν «λιγότερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία». Ωστόσο, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω, γιατί οι πολιτικοί μας και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι επιμένουν σε αυτή τη ρητορική και ότι τα εμβόλια είναι η διέξοδος από αυτούς τους αποκλεισμούς που προκαλούνται από το «Δέλτα», όταν τα στοιχεία αυξάνουν το αντίθετο;


Ένα ξέσπασμα Covid-19 σε κομητεία της Μασαχουσέτης τον Ιούλιο εμφανίστηκε κυρίως μεταξύ εμβολιασμένων, προκαλώντας φόβους ότι μια παραλλαγή του ιού μπορεί να επηρεάσει αυτόν τον πληθυσμό περισσότερο από άλλα στελέχη.

Από τα 469 περιστατικά που εντοπίστηκαν στην κομητεία Barnstable, το 74 % εμφανίστηκε μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το CDC στις 30 Ιουλίου . Επίσης, προέκυψε τον περασμένο μήνα ότι 49 πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι στο Νιου Τζέρσεϊ πέθαναν από κορονοϊό.

Πέρα από τον Ατλαντικό, η πρώιμη ανάλυση από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας υποδηλώνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta μπορεί να είναι τόσο μολυσματικά όσο και τα μη εμβολιασμένα αντίστοιχά τους. Η τεχνική ενημέρωση PHE υποδεικνύει ότι «ενώ ο εμβολιασμός μπορεί να μειώσει τον συνολικό κίνδυνο μόλυνσης ενός ατόμου, μόλις μολυνθεί, υπάρχει περιορισμένη διαφορά στο ιικό φορτίο μεταξύ αυτών που είναι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι».

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, όπως ειδοποιήθηκε από τους Γιατρούς για την Ηθική του Covid, ένα  αίτημα για ελευθερία πληροφοριών στην αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων , η Υπηρεσία Θεραπευτικών Αγαθών που χορήγησε προσωρινή έγκριση στο εμβόλιο Pfizer, επιβεβαιώνει ότι δεν έχει δει ποτέ τη μελέτη δεδομένα.

Με άλλα λόγια, ο TGA δεν είδε ή ζήτησε ποτέ τα δεδομένα των ασθενών από την Pfizer και απλώς δέχτηκε την αναφορά της μελέτης τους ως αληθινή. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο επικεφαλής του TGA John Skerritt είπε ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία ασφάλειας είναι αρκετά λεπτομερή» στις 6 Φεβρουαρίου , τα λόγια του θα φαίνονταν κενά για τους περισσότερους Αυστραλούς που υπέθεσαν, σωστά ή λανθασμένα, ότι ο TGA είχε κοιτάξει πραγματικά τον ασθενή δεδομένα πριν από τη χορήγηση οποιασδήποτε τέτοιας έγκρισης. Όπως σημειώνεται από τους Doctors for Covid Ethics στον ιστότοπό του , αυτό iΕπί του παρόντος δεν είναι γνωστό εάν κάποια από τις κύριες κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο (FDA, MHRA ή EMA) έχει επαληθεύσει ή επιχειρήσει να επαληθεύσει ανεξάρτητα τα δεδομένα της Pfizer, πριν προχωρήσει σε προσωρινή/έκτακτη έγκριση του εμβολίου θεραπείας με mRNA της Pfizer.

Για οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε από μόνη της είτε μέσω εταιρικού αντιπροσώπου, να επιχειρήσει να δώσει εντολή για εμβόλια σε περιπτώσεις όπου δεν έχουν γίνει επαρκείς δοκιμές και αναλύσεις κινδύνων καθώς και οφέλη θα συνιστούσε όχι μόνο παραβίαση της αρχής της ενημερωμένης συναίνεσης (την οποία ο Πρωθυπουργός Ο Scott Morrison δήλωσε ότι πιστεύει - δείτε αυτήν τη συνέντευξη Τύπου ως παράδειγμα) - αλλά παραβίαση των υποχρεώσεων της Αυστραλίας βάσει του διεθνούς δικαίου όσον αφορά τον ιατρικό πειραματισμό.

Πράγματι, μετά το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 Αυγούστου, ο Scott Morrison ανέφερε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να παραβιάσει τους νόμους περί απορρήτου, τους νόμους για τις διακρίσεις και η πολιτική της Αυστραλίας παρέμεινε ότι τα εμβόλια πρέπει να είναι εθελοντικά και δωρεάν . Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Στη χώρα μας, ο καθένας έχει επιλογές και έχει επιλογές που υποστηρίζονται από το κράτος δικαίου και απλώς το επιχείρημα ότι αυτές οι επιλογές πρέπει να ασκηθούν, συνάδει με το κράτος δικαίου».

Ας δούμε αν αυτές θα είναι απλώς πιο κούφιες λέξεις από τον κούφιο άνθρωπο.

Ο Dr Rocco Loiacono είναι Ανώτερος Λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Curtin.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση