GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΞΩΔΙΚΟ στην κυβέρνηση! ΣΕ ΑΠΟΧΗ από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό καλεί η ΠΟΕΔΗΝ τους υγειονομικούς...

Σε αποχή από τη διαδικασία υποχρεωτικού εμβολιασμού κάλεσε τους υγειονομικούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Εξώδ...


Σε αποχή από τη διαδικασία υποχρεωτικού εμβολιασμού κάλεσε τους υγειονομικούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Εξώδικη δήλωση με την οποία γνωστοποιεί στα αρμόδια υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών την απόφαση για αποχή των υγειονομικών από τη διαδικασία υποχρεωτικού εμβολιασμού απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η εξέλιξη έρχεται δέκα ημέρες πριν από την εκπνοή της διορίας που έχουν οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ για να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19 και 25 ημέρες πριν από την αντίστοιχη διορία για τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, και ενώ ήδη σε κάποια νοσοκομεία έχει ζητηθεί από τις διοικητικές υπηρεσίες να καταρτιστούν οι κατάλογοι με το εμβολιασμένο και το ανεμβολίαστο προσωπικό. Η ομοσπονδία στο σχετικό κείμενο υποστηρίζει ότι η υποχρέωση επίδειξης ή προσκόμισης από τους εργαζομένους στον εργοδότη πιστοποιητικού/βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, όπως ορίζει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, «παραβιάζει το ατομικό δικαίωμα περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και δη ευαίσθητων δεδομένων υγείας των εργαζομένων».

Επιπλέον, στο εξώδικο αναφέρεται ότι η επιβολή του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού, πέραν της προσβολής της αυτοδιάθεσης των εργαζομένων, επισύρει την επιβολή αναστολής καθηκόντων όσων δεν εμβολιαστούν, «μέτρο που έχει τον χαρακτήρα κύρωσης μέσω της στέρησης των βιοποριστικών μέσων των ιδίων και των οικογενειών τους, αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας και καταπατά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας». 
Η ΠΟΕΔΗΝ, που ζητεί την κατάργηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, δηλώνει ότι από την παρέλευση δύο εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση του εξώδικου, θα κηρύξει απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία προσκόμισης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, καλύπτοντας το σύνολο των εργαζομένων (νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού μη ιατρικού προσωπικού), συμπεριλαμβανομένων και των προϊσταμένων τμημάτων που θα πρέπει να συλλέξουν αυτά τα πιστοποιητικά.

----------------
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.

Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε εγκαίρως προς πάσα κατεύθυνση την θέση της υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας. Εξάλλου έχουμε εμβολιαστεί με το καθολικό ποσοστό 90% εάν συνυπολογίσει κανείς όσους διαθέτουν φυσική ανοσία, πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη πληθυσμιακή ή επαγγελματική ομάδα. Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τον εαυτό τους. Ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μας στοχοποιεί και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσον.

Παρότι απομένουν 26 ημέρες έως την εφαρμογή του νόμου, ακόμα δεν έχει εκδοθεί κανονιστική πράξη (εγκύκλιος, υπουργική απόφαση) που να καθορίζει τις διαδικασίες εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Διοικήσεις Νοσοκομείων ερμηνεύοντας το νόμο κατά το δοκούν έχουν εκδώσει οδηγίες εφαρμογής του νόμου και πιέζουν τους συναδέλφους να συμμορφωθούν.

Προκηρύσσουμε Απεργία - Αποχή από το καθήκον της επίδειξης ή κατάθεσης ή όποιου άλλου τρόπου επιλέγουν οι Διοικήσεις από τους συναδέλφους του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων οποιουδήποτε επιπέδου από το καθήκον της συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού.

Δεν θα επιτρέψουμε 10.000 συνάδελφοί μας σε 26 ημέρες να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων επ’ αόριστο και να διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς επίσης δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν οι Προνοιακές μονάδες σε 11 ημέρες από σήμερα με την αναστολή καθηκόντων περί των 500 προνοιακών υπαλλήλων. Και μάλιστα όπως προβλέπουν οι ειδικοί στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας.

Θα ακολουθήσουν Εξώδικα της Ομοσπονδίας προς τα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία θα σας κοινοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση