GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ σταμάτησαν οι φλόγες στο Αγριοβότανο της Βόρειας Εύβοιας...

Μάχη στις διάσπαρτες εστίες που ξεπηδούν κάθε τόσο στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες με τον κίνδυνο αυτή τη...


Μάχη στις διάσπαρτες εστίες που ξεπηδούν κάθε τόσο στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες με τον κίνδυνο αυτή την ώρα να επικεντρώνεται στην παραλιακή ζώνη από την Αγία Άννα μέχρι και το Αγριοβότανο. 

Μάλιστα στην αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Αγριοβότανο σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr οι φλόγες σταμάτησαν στη θάλασσα, ενώ στο Ασμήνι το μέτωπο φαίνεται να έχει περιοριστεί. Αντίθετα, ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά και στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς οι αναζωπυρώσεις δεν έχουν τέλος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν «στρατοπεδεύσει» στο σημείο, ενώ τα εναέρια μέσα προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, μέχρι να πέσει το σκοτάδι, κάνοντας συνεχείς ρίψεις.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός, ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ και το meteo προέβλεψε τοπικές καταιγίδες στην Εύβοια που δοκιμάζεται σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, όπου και χρειάστηκαν οι προσπάθειες όλων, πυροσβεστών, εθελεντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, ενώ μικρότερες εκδηλώθηκαν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Ιδιαίτερα στους Καματριάδες δίνεται μία μεγάλη μάχη από χθες για να σταματήσουν τις φλόγες σε μια απόκρημνη περιοχή να μην προχωρήσουν μέσα στο δάσος δρυός που ονομάζεται "Τελέθριο" γιατί από κει οι φλόγες θα καταλήξουν στην Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολύ νωρίς το πρωί πετάνε συνεχώς και τα εναέρια μέσα σε περιοχές που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν βγάζουν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και πριν από λίγο ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Τέλος, εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι και ήδη έχουν κατευθυνθεί σε διάφορες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.

Για «ολοκληρωτική καταστροφή» που έχει προκληθεί στη Βόρεια Εύβοια έκανε λόγο νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

«Ο τόπος είναι ρημαγμένος, η κοινωνία έχει καταρρεύσει. Η πραγματικότητα είναι ότι αν η ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας δεν αποτελέσει εθνικό στόχο, αν η βοήθεια και οι κινήσεις από την πολιτεία δεν γίνουν χωρίς εκπτώσεις, τότε οδηγούμαστε προς ολοκληρωτική εξαφάνιση», είπε μιλώντας στον Ant1.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση