GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΚΟΝΕΣ από τη NASA! Στις φλόγες η υφήλιος...

Από το βόρειο ημισφαίριο, ως το νότιο, που είναι χειμώνας, καίγεται ολόκληρη η Γη, οι πυρκαγιές ξεκίνησαν εδώ και περίπου δέκα ημέρες.  Στη ...


Από το βόρειο ημισφαίριο, ως το νότιο, που είναι χειμώνας, καίγεται ολόκληρη η Γη, οι πυρκαγιές ξεκίνησαν εδώ και περίπου δέκα ημέρες. 
Στη χώρα, βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης: Πυρκαγιές, πανδημία, οικονομική κρίση. Οι εστίες στην Ελλάδα εξαπλώνονται από άκρη σε άκρη με απίστευτη ταχύτητα, ενώ η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Πάνω από την Αττική υπάρχει ένα τεράστιο νέφος καπνού και στάχτης, ενώ στη νότια Εύβοια «έβρεξε» αποκαϊδια.

Η Σικελία είναι κατακόκκινη, όπως και η νότια Αφρική, η νότια και η βόρεια Αμερική, η Ανατολική Μεσόγειος και εκατοντάδες ακόμη περιοχές.

 

Να σημειωθεί ότι ο Αμαζόνιος αποτελεί το μεγαλύτερο «πνεύμονα» του πλανήτη. Ο δε επερχόμενος χειμώνας φαίνεται πως θα φέρει νέες φυσικές καταστροφές, κυρίως πλημμύρες.
 
Μπορεί κανείς σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA να δει την πραγματική εικόνα. Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα ανα την υφήλιο.

Η εφαρμογή της ΝΑSA:

https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#t:adv;d:2021-08-04..2021-08-05,2021-08-04;@-316.6,12.7,3z

Τη θλιβερή πρωτιά έχει η Αφρική ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μαδαγασκάρη. Αντίστοιχα μεγάλα είναι τα μέτωπα και στις χώρες της Μεσογείου όπως η γειτονική Ιταλία που αντιμετωπίζει το φαινόμενο. Στην εφαρμογή μπορεί κανείς να διακρίνει και τις μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, και άλλες περιοχές της χώρας.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υπηρεσία FIRMS της αμερικανικής NASA, μεταδίδει ενεργά δεδομένα πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο (NRT) εντός 3 ωρών από την παρακολούθηση δορυφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση