GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ! ΟΧΙ στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών από την Eπιτροπή εμβολιασμού της Βρετανίας...

Οι σύμβουλοι εμβολιασμών της Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι δεν συνιστούν τον καθολικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών κατά της Covid-1...


Οι σύμβουλοι εμβολιασμών της Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι δεν συνιστούν τον καθολικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών κατά της Covid-19, προτιμώντας να ακολουθήσουν μια επιφυλακτική προσέγγιση ώστε να εκτιμήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σπάνιων περιστατικών μυοκαρδίτιδας – Ενοχλημένοι από την παρουσία και πιέσεις των πολιτικών στις αποφάσεις τους... 

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμφάνισης φλεγμονών της καρδιάς, γνωστές ως μυοκαρδίτιδα, σε νέους ανθρώπους μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer, αν και οι περιπτώσεις αυτές είναι συνήθως ήπιας μορφής.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας ανέφερε την Παρασκευή ότι επεκτείνει την επιλεξιμότητα για εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε περισσότερα παιδιά 12 έως 15 ετών με υποκείμενα προβλήματα υγείας από ό,τι στο παρελθόν, αλλά είπε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού για υγιή παιδιά είναι πιθανώς μικρά.

Η απόφαση να μην συστήσει το εμβόλιο σε όλα τα υγιή παιδιά βασίστηκε στην ανησυχία για μια σπάνια παρενέργεια των εμβολίων Pfizer και Moderna που προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά και μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα παλμών και πόνο στο στήθος.

Δεδομένα από τις ΗΠΑ, όπου έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια νέοι έφηβοι, υποδηλώνει ότι υπάρχουν 60 περιπτώσεις καρδιακής πάθησης για κάθε εκατομμύριο δεύτερες δόσεις που δόθηκαν σε αγόρια ηλικίας 12-17 ετών (έναντι 8 στο εκατομμύριο κορίτσια).

Αλλά καθώς τα παιδιά διατρέχουν τόσο χαμηλό κίνδυνο από τον ιό, η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης αποφάσισε ότι ο εμβολιασμός θα προσφέρει μόνο «οριακό όφελος» και, ως εκ τούτου, υπήρχαν «ανεπαρκή» στοιχεία για να προσφερθεί μαζικός εμβολιασμός σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Οι σύμβουλοι εμβολίων δέχθηκαν τεράστια πίεση.

Οι υπουργοί έκαναν γνωστό ότι είναι πολύ πρόθυμοι να εμβολιάσουν αυτή η ηλικιακή ομάδα – τόσο μέσω δημόσιων δηλώσεών τους όσο και ιδιωτικά στα παρασκήνια.

Αυτό έχει προκαλέσει απογοήτευση μεταξύ των μελών του JCVI – με μερικούς να διαμαρτύρονται για τη συνήθεια των κυβερνητικών αξιωματούχων να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις.

Παρ ‘όλα αυτά, το JCVI έχει σταθερή άποψη. Έλαβε επίσης υπόψη τον αντίκτυπο στη σχολική αναστάτωση, που θα προκαλέσει ο εμβολιασμός των παιδιών όταν αυτά θα πρέπει να φύγουν από το μάθημα για να εμβολιαστούν και στη συνέχεια ίσως χρειαστούν άδεια για να αναρρώσουν από τις κοινές παρενέργειες, όπως ο πυρετός.

Άλλα επιχειρήματα που προβλήθηκαν ήταν ότι ακόμα παραμένει ανεμβολίαστο μεγάλο κομμάτι του ενήλικου πληθυσμού, το ότι το εμβόλιο παρέχει μικρότερη προστασία στην έναντι της παραλλαγής Delta και ότι περίπου τα μισά παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας πιστεύεται ότι είχαν Covid, παρέχοντάς τους έτσι και αλλιώς φυσική ανοσία.

με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση