GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

200 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ και διαδηλώσεις κατά της καραντίνας στη Αυστραλία...

Πάνω από 200 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων σε διαδήλωση στη Μελβούρνη της Αυ...



Πάνω από 200 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων σε διαδήλωση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. 

Στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, εκατοντάδες πολίτες παραβίασαν την υποχρέωση να μείνουν στα σπίτια τους, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο προστασίας από την πανδημία. Οι αστυνομικοί έκαναν έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και προχώρησαν σε συλλήψεις

Η Μελβούρνη έχει επιβάλει την έκτη κατά σειρά καραντίνα από την έναρξη της πανδημίας και η πολιτεία της Βικτόριας, όπου βρίσκεται, κατέγραψε το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, πάνω από 500 κρούσματα. Η αστυνομία έκανε γνωστό πως έξι αστυνομικοί νοσηλεύονται, έπειτα από ρίψεις αντικειμένων εναντίον τους και αφότου ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών με περίπου 700 διαδηλωτές.

«Αυτό που είδαμε σήμερα, είναι μια ομάδα που συγκεντρώθηκε, όχι για να διεκδικήσει περισσότερες ελευθερίες, αλλά για να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο και να συγκρουστεί με την αστυνομία», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόριας, Μαρκ Γκάλιοτ, σε δημοσιογράφους.

Επεισόδια και συμπλοκές
Η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης στους διαδηλωτές, μπλοκάροντας δρόμους και αναστέλλοντας τα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι σκηνές βίας, που είχαν σημαδέψει την προηγούμενη κινητοποίηση, τον Αύγουστο, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Οι διαδηλωτές ωστόσο έδωσαν ραντεβού αλλού. Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνεται ένα πλήθος να ορμάει και να παραβιάζει το αστυνομικό μπλόκο, την ώρα που συμπλοκές ξεσπούν κατά μήκος μιας γραμμής του τραμ.

Στο Σίδνεϊ, αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε ένα πάρκο για να εμποδίσουν μια ανάλογη διαδήλωση. Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε, από την πλευρά της, ότι συνέλαβε περίπου 20 ανθρώπους στην πόλη και σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, με μικρή συμμετοχή, στην πολιτεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση