GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Η Ελλάδα αγοράζει (λόγω συγκυρίας) τρεις γαλλικές φρεγάτες Belharra...

Δεχόμενος δύο ερωτήσεις για εντεινόμενα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνουν την Τρίτη από ...


Δεχόμενος δύο ερωτήσεις για εντεινόμενα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνουν την Τρίτη από το Παρίσι συμφωνία για φρεγάτες, αλλά και αμυντική συμφωνία, ο Γιάννης Οικονόμου δεν επαλήθευσε, αλλά ούτε διέψευσε τις πληροφορίες. «Ας κάνουμε λίγη υπομονή» ανέφερε απάντησε στην πρώτη ερώτηση, ενώ στη δεύτερη πριν το τέλος της ενημέρωσης για το τι λέει η κυβέρνηση για συγκεκριμένο δημοσίευμα σχολίασε «η κυβέρνηση λέει να κάνετε λίγο υπομονή». 

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στην γαλλική πρωτεύουσα, ως ενδιάμεσο σταθμό από την Νέα Υόρκη, από όπου και επιστρέφει μετά την γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Αφορμή, τουλάχιστον προφανής, για την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι είναι τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου η οποία διοργανώνεται για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό θα υποδεχθεί στο Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος και μετά τα εγκαίνια της έκθεσης θα έχουν απόψε δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στο Παρίσι φέρεται να ακολουθούν την Τρίτη τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η απόφαση για τις φρεγάτες θα ληφθεί με μοναδικο κριτήριο το συμφέρον του Πολεμικού Ναυτικού, είχε δηλώσει εξάλλου την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης.Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τα κόμματα να περιμένουν πολύ λίγο ακόμα, για την απόφαση των φρεγατών και να μην προεξοφλούν, να μην σπεκουλάρουν.

Ο υπουργός σημείωσε ότι εφόσον πρόκειται για μια απόφαση απόκτησης ενός οπλικού συστήματος που θα στοιχίσει δισεκατομμύρια, «θα πρέπει να το κάνουμε σωστά και ας αργήσουμε και μερικές μέρες παραπάνω».

Σημειώνεται ότι το Παρίσι φέρεται να θέλει να πάρει την ρελάνς σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων, μετά την απώλεια του χρυσοφόρου συμβολαίου δεκάδων δισεκ. ευρώ για ντιζελοκίνητα υποβρύχια με την Αυστραλία λόγω της συμφωνίας AUKUS.

Η Ελλάδα αγοράζει τρεις γαλλικές φρεγάτες Belharra
Βασικός πυλώνας της συμφωνίας είναι η υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ των δύο χωρών για την πώληση από τη Γαλλία τριών υπερσύγχρονων φρεγατών τύπου Belharra στην Ελλάδα, υπό τη σκιά των γενικότερων ραγδαίων  διεθνών εξελίξεων με τις σχέσεις Γαλλίας και ΗΠΑ στο επίκεντρο... .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Τρίτης έξω από το Ελιζέ από τους ηγέτες των δύο χωρών. Στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι θα αναλάβουν και την ολοκλήρωση όλων των πλευρών της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πηγές από την ελληνική κυβέρνηση, η απόκτηση από τις Ενοπλες Δυνάμεις των τριών φρεγατών, οι οποίες θεωρούνται το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό όπλο για το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναβαθμίζει εντυπωσιακά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.

Για «τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές» στην περιοχή κάνει λόγο κορυφαία πηγή των Ενόπλων Δυνάμεων και τονίζει ότι «με αυτήν την προσθήκη οι συσχετισμοί στο πεδίο Ελλάδας και Τουρκίας αλλάζουν καθοριστικά υπέρ μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση