GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! Η ΠΡΩΤΗ προσπάθεια ...απέτυχε

Από τον Αντώνη Μυλωνάκη*   Φιάσκο του πρωθυπουργού ή σανίδα σωτηρίας για τον Αλέξη Τσίπρα απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη η σημερινή αποτυχημένη π...


Από τον Αντώνη Μυλωνάκη*  

Φιάσκο του πρωθυπουργού ή σανίδα σωτηρίας για τον Αλέξη Τσίπρα απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη η σημερινή αποτυχημένη προσπάθεια συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων;
Ο περιβόητος δήθεν δομικός ανασχηματισμός, ο οποίος είχε προαναγγελθεί από την ίδια την κυβέρνηση, κατέληξε σε μια τιμωρία για τον Υπουργό του ΠΡΟΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο δεν ήθελε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Οι δυό τους έχουν κατανοήσει ότι οι υποχρεώσεις της χώρας σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι τόσες πολλές που δεν μπορεί μια κυβέρνηση μονοκομματική να τα βγάλει πέρα μόνη της.
Οι εντολές από την ΕΕ και την Αμερική είναι αμετάκλητες και η όποια κυβέρνηση για να επιβιώσει θα πρέπει να εκτελεί κατά γράμμα τις επιθυμίες τους.

Ας έρθουμε όμως τώρα στο  φιάσκο του ανασχηματισμού.
Εδώ και καιρό φαίνεται μια προσπάθεια εύρεσης λύσεων για να φτάσει κάποια ώριμη στιγμή τα δύο κόμματα - με κολαούζο και το ανύπαρκτο ΚΙΝΑΛ - να μπορέσουν να σχηματίσουν μια τρικομματική κυβέρνηση για να περάσουν στον ελληνικό λαό τις εντολές και τις επιθυμίες των ξένων αφεντάδων τους.
Η απόφαση του πρωθυπουργού για συναίνεση με τον Τσίπρα έχει παρθεί εδώ και καιρό.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετώντας το σχεδιασμό αυτό ζήτησε ανοιχτά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία να συσταθεί υπουργείο με Υπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής και αυτό βρέθηκε στο όνομα της πολιτικής προστασίας.
Δεν είναι δα και δύσκολο να στήνονται υπουργεία σε μηδέν χρόνο από το επιτελικό κράτος της ΝΔ.
Έτσι φθάσαμε λίγο πριν τον ανασχηματισμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε, όπως το κάνουν πολύ συχνά πλέον, με τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των δύο κομμάτων στην κυβέρνησή του.
Το όνομα του αγαπημένου ναυάρχου του Βαρδή Βαρδινογιάννη και συμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, έπεσε στο τραπέζι, το αποδέχθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός και αποφασίστηκε από κοινού να τον ενημερώσουν και να προχωρήσουν σε υπουργοποίησή του - μιας και ο Τσίπρας δεν ήθελε υφυπουργείο αλλά ολόκληρο υπουργείο.
Πήραν το εύκολο ναι και από τον ναύαρχο και ανακοινώθηκε τ΄ όνομά του στον ανασχηματισμό.

Όμως και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν λογάριασαν τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντίδρασή τους.
Σε 15 λεπτά από την ανακοίνωση του ονόματος του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας επί κυβέρνησης Τσίπρα, πάνω από 20 βουλευτές απείλησαν ότι θα ανεξαρτοποιηθούν αν δεν σταματούσε αυτή η γελοιότητα αμέσως.
Προ του κινδύνου να διασπαστεί το κόμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισαν από κοινού ο ένας να στηρίξει τον άλλον και να τα ρίξουν όλα στο σπασμένο τηλέφωνο και στην κακή συνεννόηση μεταξύ των κολαούζων των γραφείων τους .
Αυτό έγινε, ο Αλέξης Τσίπρας διασώθηκε (προς το παρόν τουλάχιστον) και τα δύο κόμματα με μια χαλαρή ανακοίνωση έριξαν το φταίξιμο το ένα στο άλλο γενικά και τέλειωσε η ιστορία.
Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη μέχρι στιγμής λοιπόν.
Η πρώτη προσπάθεια για μια συγκυβέρνηση χαλαρή χωρίς προαπαιτούμενα δεν καρποφόρησε.
Όμως μέχρι τις εκλογές υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα και είναι σίγουρο ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και κολαούζο το ΚΙΝΑΛ θα επιτευχθεί αμέσως μετά και η απλή αναλογική είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη......

*Βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση