GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΠΗΡΕ «φωτιά» η Θεσσαλονίκη....

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς αυτή την ώρα εξελίσσονται στην Θεσσαλονίκη μια σειρά διαδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ και...



Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς αυτή την ώρα εξελίσσονται στην Θεσσαλονίκη μια σειρά διαδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα στελέχη της αστυνομίας βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα εκρηκτικό μείγμα διαδηλωτών. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης. Επίσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξελίσσονται συγκεντρώσεις από αντιεμβολιαστές, δεξιούς, αντιεξουσιαστές, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συνδικαλιστικά σωματεία και το ΠΑΜΕ. Υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο σε απόσταση αναπνοής να βρεθούν όχι μόνον αναρχικοί και ακροδεξιοί, αλλά και οπαδοί του Αρη και του ΠΑΟΚ.


Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ
Σημαντικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι φέτος η κινητοποίηση της αστυνομίας για την περιφρούρηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Και αυτό διότι ανάμεσα σ’ εκείνους που έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ημέρα των εγκαινίων είναι μέλη του  κινήματος κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, το οποίο εμφανίζεται να έχει ισχυρή δυναμική στη Βόρεια Ελλάδα.

Για να πάρουν μέρος στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. μετακινήθηκαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Πρόκειται για 12 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) και 10 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και την Πέμπτη κατόπιν διαταγής της ηγεσίας προκειμένου να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Το ίδιο δρομολόγιο έκαναν και δύο οχήματα καταιονισμού, περισσότερο γνωστά ως «Αίαντες», που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση γενικευμένων επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ότι τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα ενισχύσουν, εκτός από τις 22 διμοιρίες της Αττικής, αστυνομικοί απ’ όλους τους νομούς της βορείου Ελλάδας, καθώς και την Πάτρα και τα Ιόνια Νησιά. Με βάση τα παραπάνω, υπολογίζεται ότι στα μέτρα θα μετάσχουν πάνω από 6.000 αστυνομικοί.

Εξάλλου, εκτός από τις δυνάμεις της ένστολης αστυνόμευσης έχουν ενεργοποιηθεί και οι λεγόμενες ειδικές υπηρεσίες του Σώματος στο πεδίο της συλλογής πληροφοριών (Κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση