GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΟ!» ΕΠΙΘΕΣΗ από τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας στον Χατζηδάκη...

Marka2    Αμέριμνος έπινε τον καφέ του ο Χατζηδακης και τον πέτυχαν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα. Πώς γλιτώσαμε τα χειρότερα, ένας Θεός ξερε...


Marka2  
Αμέριμνος έπινε τον καφέ του ο Χατζηδακης και τον πέτυχαν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα. Πώς γλιτώσαμε τα χειρότερα, ένας Θεός ξερει....
---------------------------

Τις έντονες διαμαρτυρίες των απολυμένων εργαζόμενων των Λιπασμάτων Καβάλας (ΒΦΛ) δέχτηκε ενώ έπινε καφέ στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν σε πολύ έντονους τόνους την αγανάκτησή τους για την απόλυσή τους και κατηγόρησαν τον υπουργό Εργασίας ότι δεν «έχει ελέγξει τις παρένθετες εταιρείες του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη». Παράλληλα, σημείωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία «αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση δεν τα τηρεί τώρα που είναι στην κυβέρνηση», φωνάζοντας πως «130 οικογένειες έχουν μείνει στον δρόμο».

Οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν τον υπουργό ότι είναι ο πρώτος που εφαρμόζει τον νόμο ομαδικές απολύσεις, κάτι που ο υπουργός είπε πως δεν ισχύει. «Δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας», φώναξαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, με μερικούς μάλιστα να εξαπολύουν ύβρεις κατά του υπουργού, με τους ψυχραιμότερους να τους συγκρατούν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας αναφέρε πως υπάρχουν προγράμματα στήριξης των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ και πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, προσθέτοντας πως προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να βρεθεί λύση στο θέμα και ότι έχει συζητήσει το ζήτημα και με τους βουλευτές Καβάλας. Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι δεν θέλουν στήριξη μέσω ΟΑΕΔ αλλά να γυρίσουν στη δουλειά τους στο εργοστάσιο.

Μετά από αρκετή ώρα οι αντιδράσεις συνεχίζονταν σε πολύ έντονο ύφος και όταν τα πράγματα έδειξαν ότι κινδυνεύουν να εκτραπούν, ο Κωστής Χατζηδάκης αποχώρησε από το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση